The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4122 / Ny dag i universum, litet ovanligare än vanligt! Som vanligt alltså! :)

I dag va det en extra pryl på frukostbordet, e dator! :) Nu skall ingen tro att jag läser DN i en så'n, jag har svårt för det, så det får bara bli som en nödlösning! För mig blir det som att läsa genom ett nyckelhål på nå't sätt, så därför blir det papperstidningar! Läser några av gårdagens SN också! De e inget fel på en dator i rätt sammanhang, det e fantastiska apparater! Som att blogga med! Eller göra personenkäter eller valpåverkan med hjälp att fantastiska algoritmer! :)

Har haft pelletspannan igång i natt, men stängde av den nyss när vedspisen kom igång och så har jag öppnat upp gardinerna för direktverkande solvärme! Så nu får pelletspannan vila sig tills i kväll! Men en elpatron ligger vilande om temperaturen sjunker under 21 grader i huset!

Det är ont om pellets hos leverantörerna, eller slut, så det gäller att hushålla. Räknar med att med den här eldningsrutinen så bör pelletsen räcka i dryga fjorton dagar i stället för en knapp vecka! :) Men det skulle funka ändå med bara el och vedspis, men det blir bra mycket dyrare!

Det här med att pelletsen e slut under en ganska normal vinter, känns inte så bra med tanke på om det skulle hända nå't riktigt allvarligt med elen! Om Ryssarna skulle stänga av elen typ!
Vi har ju vedspis, men dom som inte har det skulle få problem!

.

Men det gäller kolla spisen då och då, lätt att glömma när man sitter å läser! Kollade även elementen nyss, vi har vattenburen värme, elementen va svala, nästan kalla, vedspisen har tagit över som värmekälla i huset!

Å ni som e vedspisnördar, här finns tips och råd!

.

Vad gäller läsning, här e en rekommendation på en bra bok! Mycket intressant på flera sätt! Långsiktighet är ett av det intressanta i boken!

.

Å så en rekommendation på en bra kamera! :)
Men nu e jag så att säga "uppvuxen" med M Leica och en 35:a, så det här är digitalt väldigt lika!
Men e man uppvuxen med annat, typ SLR-kamera och zoomoptik, så är nog det här inte e så intressant!

Och efter att vi fikat Tårtan idag, så går några av oss och kollar på MB:s bilder på Södermanna!

/Bengan

Inlagt 2018-03-28 08:22 | Läst 2334 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Att läsa en papperstidning är på riktigt, det gäller inte bara innehållet. Det är så mycket mer. Ett tag prenumererade jag på fem olika ... No more.

Nu har jag en, plus två som e-tidningar (bl.a. New York Times).

Och ved, ja - det kan behövas böcker. Träffade en turistföretagare i skärgården som "förbarmade" sig över stadsbor, som inte förstod skillnad på torr ved, och färsk (rå) ved (de hade klagat över att de inte fick fyr i öppna spisen, i stugan de hade hyrt).
De skulle ha behövt en handbok.
- hawk