The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4138 / Kan man ha patent på en design eller på ett kamerautseende?


Jag har väl läst om något sådant tidigare som patent på en design, men i det här fallet så verkar det inte vara så! Och det har ju under åren visat sig vara ett praktiskt utseende, det här M Leicautseendet! Många press och gatufotografer har ju använt M Leica under åren! Så det finns en litet mer förfinad anledning att göra som Fuji nu gjort, nostalgi! :)

Men mycket handlar såklart om vad man fotat med på den analoga tiden! Har man inte fotat med en M Leica tidigare, så kanske den här inte verkar så intressant!

Hur som helst, mycket smart och mycket trevligt gjort av Fuji tycker i alla fall jag!  :)

/Bengan

Ps. Tårtan nu på onsdag!

Inlagt 2018-04-10 08:52 | Läst 1095 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Men mönsterskydd går nog att få.
ojanson   2018-04-10 20:16
Fast det skulle i så fall ha gjorts innan M3:an lanserades 1954.
Nu är det försent.
N Thomas Meldert   2018-04-11 06:28
SJälvklart, Olle. Men man tänkte nog inte på det på den tiden.
Det finns Fujiklubbar och Leicaklubbar och sedan finns det att man går på caféer. Varför gör inte din caféklubb följande. Ni träffs på torsdag, bestämmer att till nästa torsdag ska alla Fujifotografer leverera tre bilder var på temat, "Möte# och sedan de som kör med Leica, temat "Avsked". Sedan kör ni det temat i en månad och ser till att redigera ihop materialet och visar det på Era bloggar, allihopa, på samma gång. Då skulle det ju komma någonstans, vi kanske kunde få se lite bilder också, inte bara dessa artbilder på levande eller döda kameror,,,eller?
ehrsa   2018-04-10 11:15
He he, det var kreativt!
Hälsn!
elgenper   2018-04-10 11:35
Bra idé, Micke. Fast själv har jag både Fuji o Leica, och måste säga att så fort det är en bild med vettigt innehåll (inte bara ett ´provknäpp´), så kan inte f-n själv (o inte jag själv heller) se nån större skillnad. Leican känns förvisso gedignare och ´mysigare´medan man håller den, men det är väl inte därför man plåtar...

Så för mej är det på väg att bli just "möte" med Fuji och "avsked" till Leica. Men det är min grej och min vånda, och har inte ett sk-t med bilderna att göra.
Svar från Benganbus   2018-04-10 11:40
Har försökt med att få litet ordning på den Fikaklubben tidigare, men det gick inte så länge! Påminner om en annan Akademi! ;) Vi snackar för mycket för att få en effektiv verkstad! Å det här e gamlingar, glöm inte det Micke! ;) Ungdomar kan man köra med litet mera! ;)
En av seniorerna brukar ringa mig och säger, Hej, det e 80 +, e det Tårtan på onsdag?

Men några håller i alla fall på med egna projekt typ, en har snackat in sig bland raggare och jobbar på ett reportage om dom, en annan har gjort en bok om vi som fikar och en har gjort en bok om flyktingar från Syrien!
Men som sagt, de de här gubbarna styr man inte hur som helst!
Men vi har en del trevliga samtal i alla fall, typ Gödel, Jesus, ASA, köttätande och prostataproblem och nu även om Akademin såklart!
Så det får bli mest fika, så det privata, typ fotandet, sköter vi i hemlighet hemma! Dom e självgående, eller själviska ( välj själv) de här fotograferna!
Men dom e mycket trevliga och inspirerande att få fika med! Även om det blir en del annat än bara foto!
/B
ronny vervaart   2018-04-10 17:17
Det var en fin ide´Micke! det ska jag ta å anamma med dom andra :)
mickeberg   2018-04-10 18:02
Haha, det verkar ju inte vara ngn större respons. Kan man inte bara köra en regel på den här sidan, att inte en enda förbannad bild på en kamera på en månad. Att de som går på Tårtan under en månad förpliktigar sig att visa fem bilder i veckan under ett slags tema så det kommer igång en rolig bilddiskussion, så det produceras bilder. Det bli ju lite absurt då Skandinaviens kanske största fotosajt till största delen handlar om gamla Fujikameror som det skrivits fem mil om redan.

Jag kollar ju inte så ofta på sidan, men det som slår en är ju att Fotosidan har blivit helt gubbifierad, o då menar jag gubbifierad på ett dåligt sätt. Jag är precis 70 och jag tycker att om vi ser oss som fotografer, vilket är ngt annat än att gå omkring med kameran på magen, utan istället handlar det ju om att förmedla allt vi varit med om under våra långa liv. Det borde gå att skapa ett bättre liv och klimat på sidan om man deltog mer med bild. Hålla på med samma kameror på samma sajt år ut och år in, är säkert bra för kameratillverkaren, men för fotografiet är det en helt meningslös hållning. Och en klubb som Tårtan r ju en perfekt startposition, massa gubbar som brinner för att visa sina bilder, berätta om livet och sina seriösa upplevelser. Tack för ordet, som man säger. Jag minns när vi skulle hänga på Planket en gån gång och Strömholm satte blicken i oss yngre" Inget larv i år, nu tar vi det här på allvar".
Svar från Benganbus   2018-04-10 20:05
Ok, junior (jag fyller 78 om nå'n månad) visst e det mycket kameror på Fotosidan, men foto e ju en prylsport numera, om man ser på alla de nya kameror som ständigt kommer, och kameror även i telefoner så alla e fotografer, å bra fotografer är vi allihopa, å säger du nå't annat, så vet vi va du bor! ;)
Och de ständigt nya bildprogrammen som alla pictorialister verkar behöva! De e så att man nästan tappar förståelse för vad fotografi egentligen är numera! En PS-sport kanske? ;)

Vad gäller att fotografera, och visa upp sig, det tycker jag e svårt! Det gäller, tycker jag, att kunna visa sina alster i en miljö som man även kan växa i och får stöttning! Å där e nog en blogg eller Fejan inte den rätta platsen! Det e för många fototroll som låtsas fota!

Jag träffar några fotografer från Södertälje då och då, och där känner jag att vi kan prata bilder, öga mot öga! För det är en mindre grupp! Det här med bilder på internet, stör mig litet faktisk! (Fast jag hållit på med internet som arbete sedan i början av 1990-talet) Internet har man bäst till att att boka lunchmöten med, bilder skall vara på vägg! ;)

Nåja, trevlig att du läser min blogg Micke och håller koll, och dina synpunkter e tyvärr också svåra att komma ifrån! Tack för dom!
/Bengan
Har bestämt för mig att det var ett företag i Dresden trakten som var före, men jag kan ha fel
Svar från Benganbus   2018-04-10 11:45
De e segraren som skriver historien! ;)
/B
Alf-Magnus   2018-04-12 19:38
Jo Ernst tog hand om sina anställda, så kunde han stå rakryggad efter kriget med lojala medarbetar på båda sidorna Atlanten. De kan ha bidragit till M-Leican
Snyggast är ändå en svart Leica M4-2 ;)
Svar från Benganbus   2018-04-10 20:09
Skärpning Johan! ;) :)
/B
Jag och fyra till träffas en gång per månad för att prata bilder. Teknik och prylar är tabu. Det är hur roligt och givande som helst. Många fler borde prova på.

Skriver om

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

Arkiv