The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4249 / Jag målar och Roffe vilar under en våt handduk! Å så e det det här med matoljor..

Vi har diskussioner vilken matolja som är bäst! Ena halvan av köket gillar Rapsolja, tex att steka i, men jag som konservativ gillar inte Rapsoljan! Orsak är att jag tycker Rapsoljan e "tillverkad", å så e den ofta litet genmanipulerad ochså, medan en kallpressed Olivolja bara e pressade oliver!

Så när jag är ensam hemma, så smygsteker jag i Olivolja! :)
/Bengan

Inlagt 2018-07-12 13:29 | Läst 553 ggr. | Permalink
Kommentera artikeln. När du kommenterar håll en god ton och håll dig till ämnet.





(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Såg ett TV-program för inte så väldigt längesedan, tror det var Michael Mosley som även undersöker det här med sömn ikväll 20:00 TV1, han undersökte alla möjliga matoljor 'laboratoriemässigt' angående vilken som var bäst att steka i, den som 'vann' var Olivolja! Alla övriga oljor bildade alltid mer eller mindre lite skadliga ämnen när stektemperaturen var hög, på ett sätt som Olivoljan inte gjorde.. Själv använder jag alltid bara Olivolja sedan dess.. den är nyttigast!
Hälsn!
Instämmer med Jan, steker oftast i olivolja, ngn gång i smör för smakens skull (kantareller tex!). Hälsningar/ Björn T
Smör eller olivolja all the way!

Skriver om

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

Arkiv