The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4306 / Kreativitet, i ett slutet rum? ;)

När nu den här moderna digitala fototekniken finns, och man inte behöver hålla på och tänka på det tekniska, då kan den fotografiska kreativiteten få släppas loss och utvecklas fritt! Och när nu nästan alla fått tillgång till den här fantastiska foto och bildtekniken, tänk vilka fotografer det kommer att dyka upp! Ungefär så har det hörts under de senaste digitala åren! Och allt såklart ivrigt påhejat av kameraindustrin! Vad annars! :)

Jag tycker att det blir väl litet som att släppa in någon i en verktygsbutik för snickare och sedan vänta på fantastiska skapelser som nu äntligen kan komma! Utbildning och kunnande, och kunskap om tidigare snickeriarbeten med träning och misslyckande, det behövs inte! Alla kan! Å resultatet skall komma fort, å det gör det i fotografin numera!

Och jag tror mycket kan bero på den tidsbrist eller otålighet som många har, eller tidsbrist man väljer att ha, och att det skall gå fort numera, och att man tror sig även här ha hittat en genväg! 10.000 timmar skalas ned till några få några timmar, och sedan e det klart! Jag har alla grejerna på min nya kamera och alla programmen i datorn! Kolla vilken fotografi! ;)

Och mycket sällan finns det någon bra bildtyckare i slutändan, eller i närheten under arbetet, som kan hjälpa bildskaparen framåt, utan bara mängder av vänner som Gillar! Även tidigare oupptäckta fotografer med jättestora kameraväskor har nu kommit fram med hjälp av sociala media och blivit bildrecensenter! "Vilka fina färger i bilden! Men du skulle tänkt litet mer på det gyllene snittet" För alla skall såklart få vara med att tycka! En demokratisk rättighet! ;)

Tycker det påminner om det som Maxwell beskrev, om man stänger in ett antal partiklar i ett rum, de här partiklarna har olika hastigheter, olika värme alltså, men i det slutna rummet, så får alla partiklar efter ett tag samma hastighet/temeratur, och det blir behagligt ljummet i rummer så det passar de flesta!

Men det finns alltid några som tycker det kan bli för kvavt i längden, å va skall man göra då! Jag tycker man skall gå i en riktig skola, typ fotoskola eller fotoklubb eller en bildutbildning! Där man träffar lärare och fotokompisar i verkligheten! Ögonkontakt e bra när man pratar!  Så tror jag i alla fall! Det blir sällan missförstånd!

Vad gäller annat,
så har det det kommit litet regn i natt i Gnesta!
Ha nu en bra dag!

/Bengan

Ps. Å kommande onsdag, Tårtan!

Inlagt 2018-08-31 09:18 | Läst 2237 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Det här du skriver om rummet med samma temperatur stämmer ju väl in i foto världen idag. Men det stämmer inte med vad som händer i livet på klotet. Skillnaderna blir allt större.
Men som väl är finns det vildhjärnor över allt, även inom foto.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2018-08-31 09:57
Det gäller bara att stötta de här vildhjärnorna! Även om dom fotar annorlunda och bättre än vad man själv gör! :) B)
Kul med allmänna gaslagen tillämpad på fotografer...

Men inte var det digitaltekniken som först gjorde det enkelt att "knäppa kort"; i modern tid var det Instamatic. Ännu mycket enklare än en digitalkamera eller telefon (med resultat därefter...). Däremot kom ju de närmast hysteriska spridningsmöjligheterna med digitaltekniken och Internet, och det är väl närmast det du syftar på.

Stilig IIIc (tror jag; börjar bli rätt rostig på att artbestämma gängleicor...)!
Svar från Benganbus 2018-08-31 10:45
Jo det är den här "alla kan-hysterin", och se upp den som klagar på det! ;)
Och som sagt det blir bara mellanmjölk i slutna rum! ;)
Mental isolation kan man kanske kalla det också! Nu ligger jag illa till: "e du själv så bra då!!" ;)

Och hur komma ur det här då, det får man försöka komma på själv, om man vill komma ur det här! Men jag själv tror att i mindre grupper, typ fotoskola, eller diskussionsgrupper, och öga mot öga, med människor man litar på, både i kritik och peppning, där kan man fortfarande utvecklas!
Men visst kan det kännas skönt i ett lagom varmt rum! Men f-n inte i hela livet! ;)

Vad gäller Leica, så e det optiken som är litet suspekt att ha på en Leica! ;)
/B