The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4318 / Diskobil och en skarp Jupiter-3 i motljus!

Har en tidig Jupiter-3 som jag testat några dagar på Fuji X-E1:an! Skärpan på Jupitern e det inget fel på, så idag blev det motljustester! Nu skall ni veta att den här optikkonstruktionen e från 1930-talet, men den här optiken e nog från 1946 eller 1947! Och optik-innehållet är Zeiss! Optiken e sannolikt "beställd" av Ryssarna då, och litet senare har man satt optiken i Rysk fattning! Optiken har en skäligen enkel antireflexbehandling! Ni fattar dom motljusförutsättningarna va!

.

Tog några bilder, här e några av dom! Ställde mig här på knä och fotade Roffe! (Roffe rörde litet på huvudet) Och solen lyste ned på frontlinsen på optiken, och inget motljusskydd! Tycker optiken klarar det bra!

.

Den här bilden e tagen upp mot solen! Visst märks det, men ändå! 1930-tal! :)

.

Å så hade vi släktingar på middagsbesök! Efter mat och kaffe tog vi en biltur! Efter turen visade bilen prov på att den e självgående , genom att spela diskomusik med blinkade ljus och flaxande dörrar!   Så här ser det ut på kvällen! :)

I morgon stadsvandring i Stockholm!

Ha det!
/Bengan

Ps. Tårtan på onsdag!

Inlagt 2018-09-16 21:29 | Läst 1132 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är kul med dina prov - visar återigen att känslan sitter intei ett modernt objektiv, lilla ofullkomligheten lyfter snarare än att ett superskarpt kontrastperfekt CA-fritt stycke objektiv ger bättre upplevelse - människan vill ha nått att tolka!

Vi har ju också bilden om Robert Doisneau som FS visar - tänk att kunnna plåta och få till bakgrunden blekt oskarp, lyktstolpen rörelseoskarp (eller CA?). Tror avsaknaden av AF, IBIS, AE och telezoom behövs för att lyckas, så fotografen får lära sig göra rätt...

-J!