The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4345 / De e svettigt med cykel! Å en konstig Jupiter-3! Å Tårtan på onsdag!

Det va ett långt och svettigt linjelopp på VM i dag! Jag va tvungen att gå in i duscen efteråt! ;) Nåja, jag skulle duscha ändå som tur va! Men jag åkte med en hel del i dag, inget konstig, saker man varit själv med om,  kan man ofta känna i kroppen även om det bara e på Tv! Typ 85 km/tim utför på cykel! :) Och inte minst, att ligga efter några som är aningen bättre än vad man själv är, å det går uppför! För om du tappar rullen, då e det kört! Och det känns att försöka vara kvar på rulle! Man börjar både få kramp och må illa! Andningen skall man inte tala om! :)

Men nu e det lugnt igen! För det här va bara på Tv!

För övrigt har jag hittat en gammal Jupiter-3 från 1952 med blanka bländarlameller!? Blanka bländarlameller! Normalt så har Jupiter-3 svarta lameller! Men Zeiss hade blanka lameller ett tag på 1950-talet! Nu menar jag inte att det här e en Zeissoptik, utan det kan vara en del i konstruktionen på den här Jupiter-3:an? Å optiken funkar utmärkt!

Och så e det Tårtan på onsdag!
/Bengan

Inlagt 2018-09-30 21:45 | Läst 2852 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Det var ett imponerande lopp, som några av vårloppen.
Valverde är suverän som 38 åring. Formellt senior. Han var värd tröjan.
Var hittar du gamla fina gluggar?
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2018-10-01 08:50
Å när Valverde själv drog upp spurten, då trodde jag det va kört! Så Valverde är väl värd tröjan efter det loppet, och den avslutningen!
Vad gäller gamla objektiv, och då ryska som det här, så fick jag tag på några hos Sergelfoto i Stockholm för en tjugo år sedan! En av ägarna till butiken Rajje, hjälpte mig via sina ryska kontakter! :)
Då kostade dom inte så mycket!
/B
Jag såg ett tv-program för några år sedan, där man från utvalda år under några decennier hade satt ihop filmklipp av Mont Ventoux-sträckan i Tour de France. Man hade synkat klippen så man fick en virtuell tävling mellan vardera en åkare från varje decennium, inkl en nu aktiv. Ung två tredjedelar av sträckan ledde Eddy Merckx! :-)