The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4374 / Leica och religionen!

Leica har ju kommit med en ny digitalkamera där man har ett tumgrepp som ser ut som filmframmatningen på min gamla M6:a! Och de som fotat med analoga M leicor, säger att så höll man tummen förr! (Med tumgreppet utfällt som ett tumstöd alltså) Jag som fotat med M Leica sedan 1962 har aldrig gjort så!?

"På tiden att du börjar då", kanske någon tycker!  Ok, testade att ta några bilder i morse med min M6:a, och använde filmframmatningen som Tumbs! Kändes konstigt! Och fick såklart en kommentar av motivet, "Vad håller då på med nu då!"

Ok då, provade även på min nya M Leica (de e ju Fuji X-E1 med ett Summicron 35 mm) och satte ett tumgrepp på den! Men det blev inte bra det heller!
 
Men skall i alla fall sätta en svart skiva utanpå displayen på X E1:an! Det kanske kan bli något av en liten 1960-tals nostalgitripp! ;)

För övrig så klarade jag mig från regnet i morse! Jag hade ärende till bilverkstaden :) så min fru tog Roffe på förstarundan i regnet! Båda kom hem dyblöta, men min fru sa, "de va en skön promenad! Nu vill jag ha en påtår innan jag åker till jobbet!" Det finns fortfarande hårdingar i Sverige!

Å måste köpa film i morgon! Skall köpa nå'n rulle hos Gert i morgon!

Nå'n som vet var man köper billiga Tri-X typ? :)

Å så som sagt, Tårtan i morgon!

/Bengan

Inlagt 2018-10-30 11:29 | Läst 2869 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver