The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4499 / Att titta på bra fotografers bilder, det tror jag är bra på flera sätt!

För ofta e bra fotografers bilder bra! Och de bilderna kan även ge en fingervisning om vad fotografin står, även om bilderna inte e purfärska! Och även ge besked om vad som har fotograferats tidigare!
Å det här gäller såklart även de som bara betraktar bilder!
Litet fotografiskt allmänbildning kanske man skulle våga säga! ;)

./Bengan

Ps. Tårtan på onsdag!

Inlagt 2019-02-11 13:39 | Läst 511 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Då infinner sig genast frågan: Vad är en bra fotograf?
Khalad   2019-02-12 22:18
Instämmer!/ Björn T
Sanna ord. Jag träffade en gång en fotograf (en medioker sådan) som sade att han inte tittar på andras bilder, att han inte vill bli "påverkad" i den ena eller andra riktningen. Som är helt fel tänkt. Alla kända författare brukar alltid i intervjuer berätta om hur viktigt det är att läsa andra författare, för att få idéer, och ibland för att "låna" något som funkar ...
- hawk
Ett eget eller kommunalt bibliotek, gärna i kombination, med en försedd fotolitteraturhylla är en mycket viktig del i den fotografiska utrustningen. För bilder ska helst njutas på papper.
Och vad är bra foto? Inte så lätt att svara på. Det är inte så lätt att svara på varför Rembrandt fortfarande håller, heller.
Jo det är ju självklart, hur ska man annars lära sig o bli bättre, precis som att läsa o skriva, eller lira guitar hehe, LO
Ja, att titta på bilder av erkänt goda fotografer (här W.Eugene Smith) är ofta både ett nöje och lärorikt. Fast ibland känns det också lite som en bekräftelse av ens egen invanda och trygga bildsmak. För min del så försöker jag därför också titta extra mycket på bilder, både gamla och nya, som jag inte förstår och som jag kanske till och med blir irriterad eller provocerad av. Ofta lämnar jag betraktelsen lika oförstående men ibland får man riktigt utvecklande och belönade aha-upplevelser.


F
Svar från Benganbus   2019-02-12 10:51
Håller med att det e viktigt att även kolla på olika bilder, även nya! Men det e mycket att titta på numera sedan internet kom, och så finns det inga grindvakter! Ursäkta! ;)
Å de gamla fotograferna vet man ju var man har!

Jag tycker det e svårt det här, man kanske kan låta ett datorprogram sortera i massan av bilder, och sedan lägger programmet fram de bilder som kan vara intressanta! ;) :)
Litet typ liksom: if, b&w, street, near, face, set! :)

/B

Skriver om

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

Arkiv