The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4500 / De e bra med avståndsmätare! Å så Tårtan i morgon!

Efter att ha fotat med Leica Standard ett tag, och även med Leica IIIc så upplever jag en visst finess med att ha avståndsmätare på kameran! Visst går det att fota med Standard, men när man kommer inomhus och nära, eller då det e sämre ljus, så blir det litet chansning! Så nu går jag framåt några år i teknikutvecklingen och fotar litet med IIIc (eller IIIf) som båda har inbyggda avståndsmätare! Man måste hänga med i utvecklingen! :)

.

Och idag framkallning!

Och som sagt, i morgon Tårtan!

/Bengan

Inlagt 2019-02-12 10:43 | Läst 1127 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snyggt stilleben. Komplett med nåt att lugna vovven med om han blir otålig.

Funkar rostfria spiraler även om de inte är 100,000 % torra? Jag minns att jag gav upp plastspiralerna och skaffade nån sorts mellanläggsremsor med knottror på för att framkalla några filmer i taget.

Avståndsmätare gick hyfsat att klara sig utan en gång i tiden då ögonmåttet var i bättre trim. Hyperfokalskala, bra ljus och resultatet blev acceptabelt. Men sen vande man sig (i mitt fall) vid att se i SLR-sökaren och skruva där fram på linsen tills det blev skarpt. Och nu finns det ju autofokus som faktiskt fungerar för det mesta. Ögonmåttet är inte vad det var.
Svar från Benganbus 2019-02-12 12:51
Tack för det Måns!
Det där e Roffes kvällsgodis! När vi varit ute sista rundan, så brukar han äta litet och sedan ställer han sig och tittar på oss så vi fattar! Då e det bara att plocka fram en bit ur påsen! De e bra för tänderna också! :)

Rostfria spiraler funkar även fuktiga! :)

Jag va ganska bra på hyperfokalavstånd med M Leican en gång, men nu har osäkerheten kommit! Det e väl som allt annat, för litet träning!
/B
Nu drog hjärnan iväg på en nostalgitripp till mitten på 70-talet när man skötte all framkallning själv. Hade man pressat Tri-X'n eller inte, vilken tid ska den ligga i framkallaren?? D-76 förstås och Paterson dosan har jag kvar fortfarande.
Och som fattig gymnasist köpte man ju Tri-X på rulle som man sedan laddade i egna "kassetter".
//Anders
Svar från Benganbus 2019-02-12 16:17
Visst e det nostalgi i det här! :)
Å jag har en enkel framkallningsrutin, kanske för enkel kanske någon tycker!
Från det jag tar ut filmen ur kameran och filmen hänger på tork tar det c:a 30 minuter! Sedan tar ju torkningen av filmen tid! (C:a två timmar i tvättstugan)
Och det e kul, beror nog på att det här gör jag inte varje dag! :)
Å filmen ligger på en 60 till 70:- rullen!
Jag tycker det e litet dyrt faktiskt!

/B
Hej,
Allt ser bekant ut. Fast jag använde inte blomjord i något steg. Man har ju hört om kaffe som framkallare, men hundkex?
Skämt åsido, det var kul att framkalla om man inte var tvungen. Sedan slog allergi in som ett problem.
Jag söker en kamera med avståndsmätare. Kan bara inte bestämma mig mellan Leica II och Leica IIf. Den senare skulle ju kunna ha en Leicavit. Det finns en Leica II från 1932 just nu på eBay som jag bjuder på.

Klapp
Bob