The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4510 / Svårt å kanske litet tråkigt med analogt, eller så e det en vana! Å i morgon Viksängen!

Foto: B. Å Strengberg

Jag brukar ju normalt fota digitalt, å det e ju lätt, de e bara å gasa på, och de bilder som inte blir bra, dom slänger man direkt! Å så kan man kolla på de tagna bilderna direkt också! Vilket flöde det här kan bli!

Nu e det aningen litet annorlunda när jag har M Leican igång! Med en optik som kanske inte e den bästa! ;) Hittade nyss en Tri-X i en annan kamera som jag nu satte i M Leican! Återvinning! Sedan gick Roffe och jag gick ut på en promenad i duggregnet! Men inte hittade jag några bra motiv under den utevistelsen! De e klart att jag kommer jag ihåg boken "Fotografera e nödvändigt" av Kurt Bergengren, men han skrev boken före det digitala, så han menade nog något annat! Men Ok, det här ständiga fotograferande, det kanske hänger ihop med nutiden! Litet som "Jag fotar, alltså finns jag! Så se mig i mina bilder och  bekräfta mig, annars finns jag nog inte!" ;)
Men Ok, visst e det kul att någon kommenterar mina bilder,
å andra sidan, ibland e det skönt att ingen kommenterar! ;)

Hur som helst, jag tycker nog ändå de e litet skönt och annorlunda med det analoga tempot då och då! Det ger i alla fall mig tid att fundera litet på bilden, och det känns bra! Att fundera alltså! 

I morgon blir det litet rörigare, för då e det fotofika på Viksängen!
Så har ni vägarna förbi, titta gärna in!

/Bengan

Ps. Å det här med Viksängen, det e egentligen Södertälje Fotoklubbs fika, som jag hänger på! :)

Inlagt 2019-02-19 18:04 | Läst 1782 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja, på sätt och vis saknar jag nog den analoga tiden, när det krävdes intresse och uthållighet för att fotografera, speciellt när man själv gjorde allt mörkrumsarbete - och skapade bilder från början till slut.

Jag gillar inte det enorma digitala bildflöde som finns på alla sociala medier, därför är jag inte där heller. Och jag förstår inte riktigt varför det behövs 10 bilder för ett enkelt blogginlägg heller ... som är rätt vanligt. Learn to kill your darlings - är ju ett gammalt klokt uttryck, speciellt bland ordhantverkare. Lättare sagt än gjort ...
- hawk
Jag har lite svårt med den moderna välden - men det har ju gamla stötar alltid haft... :-)
Exempelvis har jag svårt att begripa att man måste hålla på med en massa digitalt fiffel som man lägger ut för allmänt beskådande, för att övertyga sig själv om att man finns till eller är existensberättigad??
Rent befängt - om ni frågar en gammal stöt.
Man har det analoga med sig när man håller i en digitalkamera, tycker jag. Jag tar mycket färre bilder och tittar sällan på displayen. Jag vet redan att bilden blev bra.

Kommentarer vill jag helst inte ha och jag har upptäckt ett sätt på FS att inte få några. Jag lägger bilderna i min portfolio. No comments!
Svar från Benganbus 2019-02-20 09:40
Intressant det här med att slippa kommentarer...
Ibland e det nog ingen nackdel att få arbeta i fred utan "proffstyckare"!
Tyckare som kan störa ens egen bildtankeverksamhet....
Man kanske skulle blogga i en blogg där man kan stänga av och sätta på kommetarsfältet! :)
B)
N Thomas Meldert 2019-02-20 11:37
På blogspot.com kan du göra det
Visst är det ett jobbigt elände med alla kommentarer, då "måste" man ju svara ;))
Du måste variera hundrastvägen så att det dyker upp nya motiv ;))
Mv/Gunte..