The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4520 / All vår väntan på en frälsare!

Vi väntar på att någon annan skall lösa våra problem, det e så jag menar! Att vi skall slippa ta tag i det själva! Från religion till klimatet! Och ett antal saker därimellan! Det blir litet som "Väntan på Godot"!

G What do we do now?
D I don’t know.
G Let’s go.
D We can’t
G Why not?
D We’re waiting....

Beckett/Godot

För övrigt så blir det snart kallare väder! Jag tog ur fodret ur jackan i går, och då kommer kylan tillbaka som ett brev på posten! (Nu talar jag om gårdagsposten, inte Postnord)

Å så e det full rulle i Swedbank! De e tur att vi medborgare inte får veta allt om övrig pengatvätt i vida världen, så får man se det! Se det litet positivt alltså! Men folk glömmer snart det här, bara det kommer en ny modell av iPhone så e det mesta annat glömt! ;)

Å så är projektet Biometar på M Leica avslutat! Nu återstår bara fotografering med Biometaren! Halv rulle redan fotad!

.

Nästa projekt e fotografering med den omräknade Jupiter-3 från 1953, som nu även har ryskt glas! Får se om jag märker någon skillnad mot tidiga Sonnar, eller om det bara är som jag tror! Men tro kan försätta berg! :)

Vad gäller annan väntan, så väntar jag på Skidstafetten 12.30!

Och innan dess, utgång med hjärtekompisen Roffe! :)
Men han sover just nu!

/Bengan

Inlagt 2019-02-28 08:12 | Läst 3085 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
”Den som väntar på något gott väntar inte för länge” har jag hört genom åren men nu kanske det är ”Den som väntar på något väntar inte för länge”. ;-)
/MA
Jag får väl köra en liten frälsis då.... :-)

Den första serien om 100 J-3-objektiv med det då nya högbrytande ryska glaset levererades tidigt 1955. Som du vet äger jag Nr 0000080 i den serien, och det är enligt certifikatet levererat den 5 april 1955 - och dess status skriftligen bekräftad i mail till mig av chefen för beräkningsbyrån i Krasnogorsk.
Din snygga J-3 från 1953 här ovan har nog glas från Schott & Gen. i Jena.
Svar från Benganbus 2019-02-28 18:19
Tack för korrekturläsningen Peter! Kommer med ny bild i bloggen i morgon med rätt årgång på optiken!
/B

Ps. Men glaset från Jena e väl ända ganska bra? ;)
syntax 2019-02-28 19:46
Såklart det är så! Men ryssarna gjorde väl ifrån sig med sitt nya glas 1955. Mitt exemplar ur provserien (normserien) är i alla avseenden lika bra som en T-Sonnar från de bästa åren under kriget. Jag har plåtat en hel del med den gluggen. Dessa 100 normobjektiv är naturligtvis handgjorda i hög grad, och superkontrollerade.
Skidstafetten kan vi nästan tacka högre makter för, men prylarna tror jag de struntar i däruppe :)
Tänk att livet kan var så enkelt att lyfta sig i kragen så hannar jag paradiset