The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4587 / Den digitala okunskapen i ett nötskal! Å även hos Säpo! ;)

Har under några dagar läst om appar i DN! Ni vet dom där roliga grejerna man laddar in i sin mobiltelefon! ;) Som ofta e gratis! :) Jag tog en paus i läsningen, måste sucka litet, efter att ha läst vad Sofia Hellqvist på Säpo sa då man kunde spåra en telefon som va inne hos Säpo: "Samtidigt är det väl känt var Säkerhetspolisens huvudkontor ligger!" Godag yxskaft eller vadå! ;)

Det e så här Sofia, det va nog inte var Säpo ligger som va det intressanta, utan att man kunde se en mobiltelefon inne hos Säpo på distans! ;) Och sannolikt, även kunna klura ut vem ägaren är till telefonen!  :) Ock så kan man sannolikt, med några små digitala hjälpmedel, sedan följa telefonen vart den åker, och vilka andra mobiltelefonkompisar den träffar, å vart dom fikar tillsammans osv! Och kanske även vad dom pratar om! Och även passa på att följa de här nya telefonkompisarna! Man kan bygga jättefina nätverk av så'nt här! ;)

Å jag trodde jag hade hittat på ett roligt skämt nyligen, men så icke!
"Säkerhetsavdelningen på Regeringskansliet har byggt små telefonhytter i Rosenbad, där regeringen kunde gå in och ringa, så tex ingen utomstående, tex andra riksdagsledamöter, kunde tjuvlyssna på samtalen!"

Nu blev det här inte så lyckad humor, för det speglar nog den digitala okunskapen hos många, å inte bara hos Regeringen och Säpo! "Men man kan väl viska i telefonen, för då borde det vara svårare att avlyssna samtalet va? Om man nu inte har tillgång till en så'n där bra telefonhytt för hemliga samtal?"    ;)

Hur som helst, vi håller på att bygga upp kavalleriet igen i Sverige igen pga hotet från Öster! (Inga namn nämnda) Men det e ganska onödigt, man kommer sannolikt att kriga på ett litet annat sätt framöver! Typ, att skruva ur några elproppar här och där! Släcka ljuset i ett kraftverk! Å då funkar inte Game Of Thrones typ! Men mobiltelefoner e bara en ytterst liten del i det hela, men ändå mycket viktiga att hålla koll på var dom håller hus! :)

Ha nu en bra dag!
/Bengan

Ps. En liten kul grej i sammanhanget är att några USA-soldater hade laddat in en slags motionsapp i sina telefoner, så andra motionärer världen över kunde se vilka fina och bra motionsslingor dom hade utanför jobbet! Motionsslingor som utgick från den superhemliga basen i utlandet där dom var stationerade! Men nu e nog mobila och fältmässiga telefonhytter Pg även där!  :)

Tror även att svenska soldater på övningar både i Sverige och i utlandet gärna ringer hem till mamma och berättar att allt e bra där dom är! :)

Inlagt 2019-04-26 08:03 | Läst 3536 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Om man släcker ljuset vet man inte var man är... ;)
Svar från Benganbus 2019-04-26 20:47
Alltså, rör inga knappar! :)
B)
Man kan ju skriva brev som man skickar på snigelposten. Då skyddas man i lag av brevhemligheten. Det anses fortfarande vara ett relativt allvarligt brott att bryta brevhemligheten (att olovligen öppna ett privatbrev).
Svar från Benganbus 2019-04-26 18:34
En av citronodlarna på Sicilien, en Maffiaboss alltså, höll sig gömd i trettio år, trots all digital spaning! Han skrev små papperslappar, som fördes vidare till de som skulle ha dom! Men till slut, det här va för en fyra fem år sedan, så va det en tjallare som berättade för polisen hur ordergivningen gick till! :)
/B
Personligen utgår jag från att allt som finns i molnet är offentligt, eller i alla fall spårbart för den som har resurser.
syntax 2019-04-27 08:34
Spårbart kanske - men knappast offentligt, eftersom det är ofantligt. Vem orkar?
Måns H 2019-04-27 22:15
Just nu (lördag 27 april 22-05) svarar P1-programmet Konflikt på frågan om vem som orkar. Det är inte bara NSA och google utan hela AI-industrin som behöver enorma mängder data. Kina i spetsen.