The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4590 / Måndag liksom och test av några objektiv på M Leica!

De e kul att fota numera, för det finns mycket att pröva på! Digitalkameror finns ju numera i alla former med olika objektiv och så alla bildprogram inte att förglömma! Och billiga objektiv finns det numera att köpa från Kina! Och en bra adaptrar till M Leica finns det också, så man kan fota med äldre objektiv som har Contax och Kiev-fattning! Objektivåtervinning!

Nu hade jag några rutor kvar på rullen i kameran, så då testade jag tre objektiv! Ett äkta Zeissobjektiv, ett Zeissobjektiv med rysk namnring och ett Jupiter-3 objektiv! Testen gjorde jag mot en hemmagjord testtavla!

Och för att gå händelserna i förväg, så har jag testat de här objektiven redan via en digitalkamera, och jag ser ingen större skillnad mellan de här objektiven som skulle ha någon betydelse i min fotografering! Så varför testa dom på en analog M Leica då? För att få se resultatet i en riktig kamera som den här optiken e gjord för! ;)
Och så få slut på filmrullen! :)

Annars typisk måndag, och en i familjen påstår sig ha gått i pension, men jag hörde ytterdörren slå igen 05.30 i morse! Nåja, nu e det här inte så allvarligt, självvalt, å förresten pensionärer skall ju fortsätta å jobba efter pension! Så det va bara att försöka somna om, men det gick inte! Men som tur va hade DN kommit! Så det blev en tidig morgonfika och läsning av DN och SN flera gånger! Och nu mitt på dagen, efter att ha gått två rundor med Roffe och en handlingsrunda, så e det lege för en liten stunds vila på c.a 30 minuter! Se'n matlagning och efter det, framkallning av filmen! :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2019-04-29 13:42 | Läst 3246 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver