The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4614 / Så var'e med den tiden! Å kort va den också!

Fotograf spanar över Flatruet 1935. (Parafras efter Sune Jonsson)

Å så denna ständiga väntan, på Godot, eller på kommande semester, eller på nästa OS, eller på den nybeställda optiken eller den nya kameran från Kina! Å nyss va det vår också, å nu e det plötsligt sommar, men sommaren e nästan slut, så nu bär det snabbt iväg mot höst så vi väntar på vinter igen!  Å visst va tiden mellan hägg och syren ovanligt kort i år!

Men e sak som verkar räcka länge, det e i alla fall mina filmrullar! De e nå't lurt med det analoga fotandet, tiden går långsammare! Jag menar litet så här, med en digitalkamera så fotar jag nästan hela tiden, sannolikt för att det går att fota hela tiden, men det blir ändå inte "bättre bilder!" Med en  analog kamera, så blir fotandet litet mer eftertänksamt och eftertänksamhet tar ofta tid! Å fotandet sker liksom mera i huvudet med det analoga, jag formulerar bilden i huvudet innan jag trycker av! Med det digitala så trycker jag av innan jag ens ha tänkt ta en bild, och se'n när jag komnmer hem, så kollar jag om det blev nå'n bra bild! ;) :)

Å det kan även bli litet stressande det här med att tingas att ta det litet lugnare, jag menar efter att ha fotat digitalt tidigare och så gå över till analogt för ett tag!  Typ "hallå, varför händer det inget!" De e nog den ständiga bildleveransplikten, som ofta finns via det digitala, som stressar! För fotar jag inte varje dag, så finns jag inte! ;) Den här leveransplikten har avtagit eller stoppat upp litet nu när jag fotar analogt! Jag e friare nu liksom! ;)

Annars rätt lugnt, Roffe sover fortfarande!

Nog för nu! Tur e väl det! ;)

/Bengan

Ps. Å så Tårtan på onsdag!

Inlagt 2019-05-20 08:03 | Läst 573 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Jag håller med dig. Det blir långsammare med analogt. Man måste ju kolla ljuset med mätaren. Man måste se inställningen på kameran.
Om man skall bli en effektiv fotoflanerare så måste man snabba upp processen att ta en bild. Det går säkert. Problemet är mer att hjärnan måste snabbas upp. Det blir svårare.
Men faktiskt kan man glömma vilken kamera man använder efter ett tag. Det går att ta bilder med en förkrigskamera.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus   2019-05-20 09:55
Skall träna med analogkameran! Tror det finns nå't som heter hyperfokal! :)
B)
Bob Bovin   2019-05-20 10:12
Det underlättar med vidvinkel på kameran. Då är det bara ljuset att kolla.
/Flanören
Vilken hårding! Omgivningen må bäva/NE
Så frågan kan kanske också bli, hur mycket är klockan med en Leica.. Vad sa Einstein.. tänker lite på ditt analoga (?) armbandsur som brukar ligga på ditt 'standardstilleben' på frukostbordet där gärna en Leica och armbandsuret också är med.. kanske tiden går ännu långsammare just där och då..
Hälsn!
Schysst bild, måste vara från Syditalien;)

/Stephan
Jag gillar bilden, det är en fin bild på dig, parafras eller inte!/ Björn T
Tack för kommentarer! :)
/B

Skriver om

Innehållskategorier

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv