The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 462 / "Att tala med hundar" och "Tavlor på en utställning".

 

Va ute med Roffe på Sörmlandsleden i duggregn, på hemvägen passerar vi en arbetsvagn där det står en kille i dörröppningen, vi morsar på varandra, och killen tittar också på Roffe och säger "Mors hunden!"
Då börjar Roffe morra litet svagt... 

Man kan nog kortfatta säga, att killen ville självklart vara vänlig, men Roffe = hunden, uppfattar det inte riktigt så..!  ;)
Hundar "talar" ett annat språk!  Ett mycket mer subtilt språk! Med andra utgångspunkter! 

Kom att tänka på det här första gången vi va hos en uppfödare för att titta på en Dansk/Svensk gårdshund.
Jag brukar ibland få "skäll" av min fru för att jag inte böjer mig ned och klappar alla hundar! ;) 
Nåja,
vi hade gått runt i huset, tittat på valpar och satt se'n och fikade i köket. Den fanns också två hundar i köket och en av dom va höggravid eller vad det heter. Hon höll sig litet på sidan om hela tiden. När vi suttit en stund och samtalat så kommer den här lilla höggravida hunden fram och sätter sig nedanför mina fötter och ser upp på mig....
Det blir alldeles tyst vid bordet, men så säger ägaren efter en stund, "Jag tror hon vill komma upp till dig!?"  
Så jag hjälper henne upp i mitt knä, och fortsätter se'n att fika.
"Så har hon aldrig gjort hos någon främmande tidigare" sa ägaren...

Vi pratade om det här, å hundar e inte dumma, speciellt inte tikar med valpar!  Sannolikt så uppfattade hon mig som en "stark och trygg snubbe i flocken", för jag höll heller inte på och försökte "ställa in mig" hela tiden, som dom i lägre rang måste göra  ;)  utan jag bara satt där!

"Va du e tråkig" brukar min fru ibland säga när vi e hos vänner som har hund. "NU kan du väl klappa hunden i alla fall!"  Jag tror att min fru, som är mycket artig, även vill få hunden att känna av vår artighet! ;)
Men jag brukar vänta tills hunden själv har kollat in leget, för då brukar den komma, å då behöver jag bara bekräfta att jag gillar den, se'n er'e klart! :) 

Å Roffe e nästan tre år nu,  och det är spännande att få leva tillsammans med honom! Å vi använder mest "teckenspråk" oss emellan  ;)
Å han e mycket observant, men ibland kan jag behöva hosta till litet, för att han skall uppmärksamma ett nytt tecken! ;)

Men jag tror det är viktigt att förstå att hundar inte e människor! ;)

 

Annars så e jag klar med inramningarna av bilderna som jag skall ha med på galleriet. Det va Niclas, som äger Galleriet, som önskade Roulettebilder.


Men jag kommer även att ha den bild med som blev "refuserad" av ONEXPOSURE. (Där morgonsolen lyser igenom telefonkiosken). Vet inte riktigt hur man skall tolka refuseringen...bilden säljer i alla fall bra! :)

/Bengan

 

Inlagt 2009-10-22 16:26 | Läst 5129 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du är inte ensam om att bli refuserad. Astrid Lindgren vart dissad av Bonniers och skivbolaget Decca nekade Beatles med orden att gitarrgrupper va ute. Decca signade snabbt Rolling Stones när gitarrgrupperna poppade upp som svampar. Vad Bonnier gjorde vet jag inte, men med största säkerhet så ville nog den ansvarige gottgöra sig inför ledningen. Så gläd dig åt din fina bild å lycka till på Lördag
Svar från Benganbus 2009-10-22 16:40
Tack Micke!
Å jag bugar mig för jämförelserna! :)
/B
Kul detta med hur vi samspelar med hundar, och som sagt hundra uppskattar dels att få komma fram själva och dels att man inger lugn. Kul att det föll så väl ut med Roffe.
-affe
Svar från Benganbus 2009-10-22 18:56
Det är spännande!! Och ibland måste jag kolla med Anders Hallgren så jag inte går bort mig! ;)

Och det är tack vara dig som vi har Roffe!
Det va du som sa:"Tycker ni skall skaffa en Dansk/Svensk gårdhund!"
Å vi stod där som fiollådor.. :)
"Vad hette hundrasen sa du??"
Men nu vet vi vad det är! :)
/Bengan
Lycka till med utställningen Bengan.
/Krister
Svar från Benganbus 2009-10-22 21:23
Tack Krister!
/Bengan
Fin bild på Roffe, precis som jack russel en stor hund i en liten kropp. Metoden att vara lite reserverad/ointresserad av obekanta hundar fungerar lika bra med katter. Dröjer inte länge innan man blir uppvaktad;) Lycka till med utställandet!
/Stephan
Ja just det, missade visst del två av inlägget... ;)

Jaså, du skall ställa ut nu igen, gör du inget annat?! ;)

Lycka till, och kul att du får visa upp dina bilder :)

-affe