The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4679 / Contax e på banan igen, så se upp Leica! Orsak till det, se länk i bloggen!

Först Anders Petersen med Contax och nu den amerikanske fotografen Ruvan Wijesooriya! Intressant! Ruvan Wijesooriya är i Stockholm för release av sin bok "Greetings from Sweden!" En fotobok eller uppdaterad turistbok som förlaget beskriver boken! Det var faktiskt Tunbjörk som som föreslog Wijesooriya att göra en bok en gång!  (Ur dagens DN 24 juli, Kulturdelen)

* Å här e nog en del av svaret vad gäller Contax!

.

Och som sagt, Contax e Pg igen! Så se upp nu Leica! :)

/Bengan

Inlagt 2019-07-24 08:52 | Läst 1988 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Det är bra när gamla kameror med film kommer igen. Det här är ju en liten smidig kamera. Den är dock ganska dyr på eBay. Men kanske inget bli för dyrt, bara rätt pris.
Klapp
Bob
Mellan 10 och 25 tusen kostar en T3 på Ebay. Det är väl den modellen Petersen kör med, om jag inte minns fel. För bara några år sedan gick de att hitta för ett par-tre tusenlappar.

Undrar vad som kommer att hända med det analoga när alla kameror som finns är utslitna. Kanske dyker det upp nytillverkade analoga kameror, rätt som det är.
Svar från Benganbus 2019-07-24 10:09
Litet konstigt är nog det höga priset faktiskt! Undrar om inte "marknadsföring" spelar roll? Typ att några kända fotografer använder kameran, eller skriver om den på nätet?
Trender uppstår lättare via nätet! ;)
/B

Ps. Lade in en länk i bloggen som kanske e en del av svaret!
Nils Bergqvist 2019-07-24 11:26
Att T3 är så dyr, kan vi nog "tacka" Petersen för. Det som skiljer mot T2 är att den är lite mindre, att Sonnaren är en 35.a istf en 38 och att närgränsen är lite bättre. Tycker personligen inte det motiverar den stora prisskillnaden mot T2, så Petersen-effekten är nog bidragande.
Låter som historien med Walter Hirsch och Canon Dial i repris... Hade avgjort satsat pengarna på en gammal Leica (som Bob B) eller möjligen en snygg Rollei 35 idag, om jag känt för film. Hade faktiskt en Nikon 35 Ti på sin tid, men saknar den - icke.

Men idag... är Monochromen för klumpig nån gång, då blir det min Ricoh GR. Film, näää....