The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 471 / Gravölet hos Sergelfoto, Leica M9/M8 och välkommen till den nya fotovärlden!

 

Så gick ännu en epok i graven, Sergelfoto. (I alla fall en epok för mig) Jag har "gått" hos Rajje och Loffe sedan 1992..? Tror jag..? Undrar om det stämmer Martin?
Hur som helst, jag jobbade i huset ovanför Gallerian (i Stockholm) och upptäckte snabbt att det låg en mycket intressant fotoaffär på vägen mellan Pendeltåget och jobbet, så jag tog till vana att gå förbi butiken både före, under och efter jobbet! :)
Och efter ett tag då jag lärde känna det här kompetenta, trevliga gänget på Sergelfoto, så kunde det hända att Rajje ringde mig till jobbet och sa: "Du som gillar litet udda kameror, det är en ryss i butiken med en intressant kamera, kan du komma?"
"Kommer om tio minuter" sa jag! Å då Rajje talar bla ryska så va det lättare se'n att pruta med ryssen! :)
Ryssen som inte va nå'n ryss utan kom från Kiev (Ukraina) och som jag sedan blev god vän med...

Se'n kom det även in nå'n "gammal Leica" till Sergelfoto (ofta i inbyte) som jag kunde få köpa.. :)

Men Ok, nu är nu och i går va det gravöl hos Sergelfoto, å det är väl som vanligt att försöka se framåt litet...
Det brukar funka! :)

 


Sista kvällen innan "skylten ta's ned"..

 

 


Å klockan e 17.45 å kunder fyndar fortfarande..

 

 


Gravöl alltså! :)  Skar'e sörjas, så ska det va ordentligt!

 

 


Å Rajje tar emot en liten kund!

 

 


Å så kommer Martin och Johan som tidigare jobbat i butiken.

 

 


Å trevligt mingel..

 

 


Å även då det är efter 18.00 och det minglas friskt, så släpper Rajje självklart in kunder för att handla!

 

 


Några blir trötta av att stå, så Rajje fixar sittplats.

 

 


Och Loffe får en blomma!

 

 


Och fler kunder. Dom här stog och tvekade i dörröppningen, "Är det nå'n fest här?" Men det va bara att komma in, å få en öl och handla!

 

 


Det pratas om gamla minnen...

 

 


Å det går bra att handla fortfarande i butiken fastän den är "stängd".
Fick för mig ? att det nog fanns nå'n gamal  M Leica längst in i skåpet också, som nå'n säkert missat, men jag har redan så jag klarar mig... :)

 

 

 

 


Trevligt mingel!

 

 


Och man träffar alltid trevliga och kunninga människor, här får jag ett tips på en öl som släpps på måndag...  :)
Ett engelskt kornöl...
Mer säger jag inte förrän jag fixat mitt behov! :)

 

 


Kunder hos Sergelfoto minns!

 

 


Å Jonas kommer..

 

 


Och Kjelle! (till höger) 

 

 

 


Visst är det en trevlig kväll tycker Loffe, men ändå...

 

 


Å nu börjar tröttheten komma för en del, så det är dags att avsluta.

 

 


Men "Gravölsfesten" fortsätter med att titta i fotoalbum och klämma ytterligare gravöl.. :)

 

Under de här två dagarna jag varit hos Sergel så har jag blivit igenkänd två gånger av för mig okända trevliga bloggläsare! :)
Kul!


Efter ett tag så va jag tvungen att dra då Gnestaexpressen snart börjar med tvåtimmars. Tackade, vinkade och ropade hej över glammet, och så vet jag att Rajje och Loffe finns på fd. butiken på Bergsgatan ett tag framöver, så det känns bra!

 

 


Väl på Pendeltåget så ser jag "The Brave New World"....  ;)

 

 /Bengan

 

Ps.
Leica M9 ja, fick några frågor under kvällen, vad jag tycker om Leica M9, det är väl det jag skrivit om i några bloggar, så kan man sammanfatta det.


Å vad gäller Leica M8, så kan man köra en så'n här på den, 1,9/28 mm, då blir det som en 35 mm.

 

Inlagt 2009-10-30 08:04 | Läst 11171 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Som Hänt i Veckan fast på fotografers vis. Men du Bengan, kompaktkamera och dammsugare för strax över en lax. Framtiden är ljus
Svar från Benganbus 2009-10-30 09:21
Vi får vad vi förjänar, å kanske kommer FotoLidl? ;)
Nej, något Fotolidl vill jag inte veta av, det låter snarast olidligt.
Visst är det trevligt med låga priser, men med priset försvinner också kompetensen, jag bor i Eskilstuna och här finns det två..TVÅ! fotobutiker vad jag vet, i den ena är dem otrevliga och tar nästan illa upp om man försöker prata om äldre kameror eller det analoga, och den andra ja,, där kan dem bara inte så mycket, men är trevliga!
vart är världen påväg:)
Fint reportage om sista kvällen med gänget. Men vad är det du säger? Har de ett ställe på Bergsgatan också? Jag utnämde rask Sergel till min Hovleverantör av Tri-X när han fixade min Zorki. Har han Tri-X på Bergsgatan också?
Har varit kund hos SergelFoto sen nån gång 1990. När dom sedan sparkades ut av H&M:s advokater så var det nästan samtidigt som jag köpte digitalkamera och jag var nog bara inne i den nya butiken och morsat 2-3 gånger och det var först i går som jag såg att dom var borta (har inte varit speciellt aktiv på ett tag).

Det var alltid ett nöje att besöka SF och man blev alltid vänligt bemött trots dumma frågor. Jag hade gärna varit på gravölet men så går det när man inte hänger med....

SergelFoto - vi vet vad ni hette.