The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4733 / Allt väl i pannrummet!

Stora kontrollbesiktningen och rengöringen av värmepannan inför vintern e klar! Det innebär isärplockning av pelletsbrännaren, rengöring och skrapning i utblåsningsröret och en del annat! Det e väl ungefär så man servar motorn på en Jas typ! Sedan sotning av själva pannan! Det gör man underifrån och uppifrån! I förbränningsutrymmet på pannan finns ett askkärl som skall tömmas, och så skrapar man på insidan av pannväggarna och sotsuger! Upptill så lyfter man bort sex spiraler som ligger i rökkanalerna, tar en metallsotborste och sotar de här sex kanalerna och en del av rökgången ut mot skorsstenen! Och litet annat småpyssel även här! Sen sätts allt på plats, och så gör man en start av pelletsbrännaren IRL!
Den startade på första kicken! :)

Sedan koll att temperaturen ligger rätt på de rätta ställena och även koll av röken i skorstenen utifrån! (Röken syns inte, de e bara daller i luften, å det e bra) Nu står pannan avstängd och i stand by och väntar in vintern!

/Bengan

Ps. I morgon fotofika på Tårtan! Från 15.00 till 17.00 c:a!

Inlagt 2019-09-10 14:30 | Läst 306 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Låter bra det där! En gång i tiden höll jag på med energirådgivning på Gotland. På Klinten hade nåt snille försökt bygga vedeldning men inte lyckats något vidare. Vid första starten blev det så mycket rök att polis och brandkår larmades!

Med kompetent folk (mina kompisar och en erfaren vedeldare) rättades felinstallationer till. Nån hade kopplat ackumulatortankens anslutningar fel. Och så omstart. Med torr ved. En knappt synlig rökpuff och sen bara värmedaller. Så ska det vara!