The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4734 / Kort om en bok!

Det påstås att vi idag lever i ett kunskapssamhälle! Men vad är egentligen kunskap? Sven-Eric Liedman närmar sig den frågan i sin bok! Han berättar hur världen tar form för ett barn! Och hur viktigt språket är i allt sökande efter kunskap! Han påstår att alla mänskliga kunskaper i grunden är praktiska, tom abstrakt matematik! Han berättar om skillnaden mellan den sk. intelligensen som finns i en dator och den mänskliga intelligensen! Och han gör en grundläggande skillnad mellan information och kunskap! Han har synpunkter på tron att kunskap kan snabbinhämtas! Och påpekar att nya upptäckter ofta görs på oförutsägbara omvägar! Han analyserar kunskapens förhållande till makt och pengar! Och ställer avslutningsvis frågan om det är meningsfullt att tala om visdom idag!
Så boken "Ett oändligt äventyr" kan vara en intressant bok i dagens något förvirrande verklighet! :)

God Natt!
/Bengan

Inlagt 2019-09-10 23:16 | Läst 320 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Låter intressant! Den som kan ställa dom rätta frågorna, kan även börja kolla efter svaren.
Frågan som ställs: "Men vad är egentligen kunskap?"

Alltför ofta missar man Bibelns och den kristna trons svar på den frågan: "Gudsfruktan är kunskapens begynnelse, dåren föraktar vishet och fostran." Ordspråksboken 1:7

Bibelns svar kan nog uppfattas som kontroversiellt i vår tid. Men väl värt att begrunda.

Fin bild annars!
syntax   2019-09-11 09:42
Det knepiga med ockulta läror som kristendomen är att de så sällan går ihop inbördes. "Gudsfruktan är kunskapens begynnelse"... då är det alltså bra med kunskap, när den paras med gudsfruktan. Annars skall kunskap avvisas. Man skall TRO villkorslöst, inte fråga, inte söka kunskap. Själva troendet utan frågor ses som ett egenvärde och en kungsväg till frälsningen. Det är kanske därför som bibeln är kontroversiell Ragnar, den går inte ihop inbördes. Den ger aldrig några raka svar när folk vill ha svar på de stora livsfrågorna - inte en massa löst prat.
2019-09-11 08:21   Nils-Erik Eriksson
Ett svåranalyserat begrepp. Men, kunskap en förvärvad egenskap som den kloke avanvänder för att hantera sin omgivning och sitt dagliga förvärv/7NE
Skön utsikt där, fortfarande Höga Kusten kanske (på bilden)? En för mig oläst bok. Och visdom? Har för mig inget alls med kunskap att göra, inget över huvud taget. Däremot med hur man hanterar och värdersätter livet, dess med- och motgångar, och hur man ser både på sig själv och andra människor.
Svar från Benganbus   2019-09-11 12:10
Tidig morgon i Bönhamn på Höga kusten, det stämmer bra Björn!
Och boken ligger på frukostbordet! :)
/B
Bra bok! Och Bönhamn är fint. Har vänner som bor bakom berget på gångavstånd.