The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4746 / Människor som kommenterar är såklart också intressanta! :)


Men jag tycker att det här är ett intressant ämne på internet, människor alltså, men sannolikt känsligt, så jag skall försöka närma mig ämnet försiktigt! :)

Men för att göra det kortfattat, så tycker jag att kommentarer på nätet är intressanta, av flera skäl! Och intressant är också att man efter ett antal kommentarer/inlägg från någon, lätt kan få fram ett slags personligt CV för den personen! Man kan kolla tidigare kommentarer liksom! Bakåt i tiden!

Curriculum vitae, är det latinska namnet för levnadsteckning, som betyder "levnadslopp"! Här blir det då ett slags "personligt kommentatorsförlopp!" :)

Det här talade man även om förr, när personer sökte arbete, då kollade man gärna den personens inlägg/åsikter på nätet, typ Facebook eller på liknande ställen, och fick då ett bra tillägg till den CV personen själv avgav! Himla tur att man e pensionär och inte behöver söka jobb, det kanske hade blivit en del att förklara! ;)

Å så till något annat, 
jag vet också att jag e på en fotosida, och att där borde man, för att vara FPK ;) skriva om foto och visa bilder! Å även visa de "rätta bilderna!"  Så ursäkta mig för den här något ofotografiska bloggen! ;)

Och ha nu en fin fotodag! Troligtsvis e det dimma kvar någonstans, då det har varit kyligt i natt!
Nog för just nu i alla fall!
/Bengan

Ps. Tror jag kommit på något klurigt! :) Ni som läst vår fornhistoria, ni vet det här som e från Havamal, Eddan:

Fänaden dör,
fränder dö,
själv dör du likaledes;
ett vet jag
som aldrig dör: domen som fälls om den döde.

Så vad sägs om det här i stället? :)

Fänaden dör,
fränder dö,
själv dör du likaledes;
men ett vet jag som aldrig dör:
kommentarerna på nätet.

För det e på internet som det mesta skrivna finns att hitta i framtiden!
Inte på nå't gammalt sunkigt pappersbibliotek! ;) :)

Inlagt 2019-09-17 08:14 | Läst 1250 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jaså!? Så om man kommenterar på Fotosidan är man ointressant?! ;-)
Jag skojar så klart, kunde inte låta bli. Jag har också funderat på det där kommenterandet, inte minst det på facebook. Märkligt hur folk ger en fullständig personlighetsbeskrivning av sig själva, fritt tillgänglig för alla som vill ta del. Långt fler än vad de flesta tror. Jag gissar att facebook är en guldgruva för psykologistuderande. Även för andra, med mindre trevliga avsikter. Sparsamhet på området är nog inte så dumt...
syntax 2019-09-17 09:27
Så sant...
Jag brukar försöka tänka efter att det jag visar publikt är de åsikter jag vill visa just publikt - kanske inte min egentliga person och summan av alla mina åsikter. Kanske jag vill visa för mycket åsikter publikt, som den rabulist jag är... :-) Det vet man inte riktigt förrän i efterhand.
Svar från Benganbus 2019-09-17 13:19
Christer, ändrat litet i texten, ursäkta! ;)
Så nu kan alla känna sig träffade om dom vill! ;)
/B
Hej Bengt.
Helt enig.
Mvh. Erik.
Det lite tröstande för den vanlige kommenteraren på nätet är är att en kommentar snabbt som blixten blir gammal. Då hamnar den tillsammans med enorma, ja rent otroliga mängder material i ett moln någonstans. Ingen djäkel orkar bry sig om detta - det får ligga där för alltid om man inte letar mycket specifikt. Sedan blåser molnet sönder efter hand när någon pillar på fel knapp eller drar ur fel sladd.. :-)
Fast även de som inte kommenterar avslöjar en del om sig själv.
Du har rätt såklart, men både bilder, blogtext och kommentarer finns ju kvar ett bra tag. Det är bara att googla på ngt man haft med i sina rubriker så poppar dom upp, bloggar och annat. Ändå har jag bestämt för att vara ganska öppen, det blir roligare och känns mer äkta så. Som du säger, nu som pensionär tror jag inte så mkt kan hända och jag känner mig inte orolig, hälsningar
PS Var tvungen att googla fänad = boskap, bra med lite ny hårdkunskap ibland, hälsningar/ Björn T