The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4751 / Varför? :) * UPPDATERAD *

Om några timmar skall vi ut och gå på Sörmlandsleden! Och att ta med sig en analog kamera med svartvit högkänslig film och med en optik från 1930-talet, en optik som inte är antireflexbehandlad, hur smart e det! Å tung e utrustningen också! Tung om man jämför med det som finns i dag, typ en iPhone! En iPhone, vars bilder vad gäller skärpa, blir mycket bättre än vad som kommer att levereras från kameran på bilden här ovan! Så varför fota med den här gamla analoga grejen då?
Ja säg det! :)

/Bengan

* HÄR NEDAN E UPPDATERINGEN *

Det blev en fin tur på Sörmlandsleden! Temperaturen gick över 20 grader, så det va lätt klädsel som gällde! Å det här att ut och röra sig, speciellt i skogen, det e bra för både kropp och själ! Högt blodtryck sjunker! När man sitter vid datorn, brukar ofta blodtrycket stiga! ;) Tog såklart några bilder med Sonnar 1,5:an men det e  ännu en bra bit till framkallning! De e nå't skumt med det analoga, jag tar inte så mycket bilder då jag fotar analogt!

Och Roffe hittar alltid de fikaplatser vi fikat på tidigare! Han stannar, och tittar på platsen, så vi får ge besked om vi skall fika där igen! Fast visst e det skumt att dom kan ha ett sån't himla bra minne de här små djuren!

Tog faktisk några bilder med iPhonen också! När min fru plockade en nästan full kasse med kantareller, men dom bilderna vill jag inte visa, då någon kan se var det är fotat någonstans! Men problemet med att plocka många och mycket kantareller är, ni fattar va! Men det blev i alla fall en kantarellsås till spagettin! :)
Slut för idag!
/Bengan

Inlagt 2019-09-21 09:12 | Läst 1616 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
För att det är kul förmodligen. Det är väl därför vi håller på?
Snygg Sonnar. Om man maxanvänder den gluggen blir resultatet så bara att man vid normalt betraktningsavstrånd svårligen skiljer det från en kamera av idag (och varför skulle man egentligen betrakta bilden på något annat avstånd?).
Svar från Benganbus 2019-09-21 09:30
Och optiken, de e den som Hasselblad testade med din hjälp! :)
/B
syntax 2019-09-21 09:36
Aha - ja, då har du ju papper på saken.
En sak förtjänar att påpekas i samband med de MTF-graferna: De droppande yttre kurvorna beror i huvudsak på objektivets bildfältskrökning. Om man kunde göra MTF avseende det lätt krökta bildfältet så skulle den egentliga skärpan visa sig bättre. Detta är en i verkligheten väl så skarp glugg, och på den tiden var den enastående.
Nils-Erik Eriksson 2019-09-21 10:26
Därför att beskriven utrustning inkluderande dig själv är den äkta formen av fotografi/ NE
Svar från Benganbus 2019-09-21 10:40
Nils-Erik! Tack för förstående och peppande kommentar!
(Men det kan reta upp andra fotografer) ;)
Hur som helst! Tack! :)
/B
Nils-Erik Eriksson 2019-09-21 13:07
Det skulle vara spännande och en utmaning om jag lyckades att reta någon. 'jag gillar utmaningar/NE
Because you worth it!
Klapp
/B
Svar från Benganbus 2019-09-21 09:32
Bob, tack för förstående! :)
/B
ztenlund 2019-09-21 11:36
Man bör nog inte hälla schampo i kameran. ;)
Telefoner är, i mitt tycke, inte särskilt kul att fotografera med. Det är svar nog för min del. Om man sedan föredrar plastremsor eller plastinbäddat kisel för lagringen är väl en smaksak, och det går ju att variera sig.
Gissar att omväxling inspirerar, snart kommer mörkret och kanske läge för lite mer digitalt ;)

/Stephan
Svar från Benganbus 2019-09-22 19:04
Skall ändå försöka kämpa analog vid några tillfällen, det e ju det den här optiken e till för! Night Hawks-foto!
/B