The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4714 / AI de e kluriga grejer det!

En katt en se'n kväll i Spanien! Katten bevakade våra rörelser! Natten den va katternas!

Har läst en del om AI sista tiden, och i dag har jag läst en specialartikel! Mycket intressant läsning! Tänk vad man kan göra med hjälp av AI! Tex via en mobiltelefon! Nu menar jag inte att man själv kan koppla telefonen av och på till det här, utan det sköter AI utan att man blir störd! Automatiskt typ! Som en automatlåda på en bil! De e bara å köra utan att bry sig!

Alltså, telefonen kan vara kopplad till en massa kuliga AI-funktioner utan att man vet eller störs av det! Tex telefonen kan hjälpa till att kolla hur social du är! Typ aktiviter, politik, tyckanden, ordval och på vilka forum du är och tycker osv, osv.  Och lagra dina bilder! På dig själv alltså! Så man vet vem bilden föreställer! Tangentbordet kan även samla in data om din reaktionstid, uppmärksamhet, osäkerhet, upprördhet osv! Röstanalysen registrerar prosodi typ, språk, känsloläge osv!

Och det här tillsammans, med de data som du tidigare lämnat på nätet, tex inom vården vad gäller sjukdomar osv, sjukdomar som kan påverka ditt beteende och känsloläge,  så får man din digitala fenotyp, och AI kan slå larm om den upptäcker något oroande eller avvikande från det här normala! Å inte bara om du är sjuk!

Och om telefonen inte används på en viss tid, så kan även det signaleras som oroande! Avvikelse alltså! Och AI kan även bli misstänksam då telefonen ligger stilla, eller finns på fel plats, eller fel person ringer på fel telefon eller ringer till fel personer! Man kan koppla ännu fler kuliga funktioner till mobiltelefonen!

Å e det nå'n som inte har någon mobiltelefon, då användes andra digitala spår för att informera! Det finns hur mycket som helst att plocka med hjälp av AI och algoritmer! Och det mesta e redan lagrat! :)

Frågan kan såklart bli, Vem är det som vill ha den infon! Det får vi aldrig veta!
Kan vara i affärsverksamheten på nätet! Kan vara! ;)

Eller så får vi veta det, "Du har talat med nå'n som du inte borde talat med! Varför då?" Hur vet ni det?

Ok, jag vet, de va inte så mycket om foto i bloggen trots att bloggen ligger på en fotosida, men då jag läst litet om AI, och även kodat små enkla algoritmer en gång i världen, så tycker jag det här ämnet är intressant!
Vår härliga framtid är AI! :)

Å vad gäller foto, en bild kom med i alla fall!

/Bengan

Inlagt 2019-08-22 17:27 | Läst 1621 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tja - vi pröjsar ju själva för vår övervakning och kartläggning. Tänk om nu någon avvikande typ inte gör det? Det vill säga han går inte och köper mobilen! Han lägger slantarna på annat istället - men det låter ju rent kriminellt.
Liksom det mesta av ny teknik - på gott och ont. Och precis som vanligt beror det på oss själva vilket det blir, gott eller ont......
Ja storebror ser dig med flera...
😁
”Du sköna nya värld”.
Svårt undvika AI. Smartphone, Google och Facebook m fl medier toppar väl listan men även att prenumerera på DN digitalt kräver att man låter DN/Bonnier kartlägga sig och transferera data till sitt ekosystem. Självkörande bilar skickar data till Ford och Tesla.

Bilden - jag trodde du skulle visa hur AI delförstorar och färglägger men icke!
Svar från Benganbus 2019-08-23 07:18
Jag tror också att det är svårt att undvika det här, kanske om man bor i Amazonas typ!
Nu forskar man även om AE, artificiell empati! Med hjälp av Djupinlärning så bör det gå. Djupinlärning är ju baserat på algoritmer och dataabstraktioner på hög nivå.
Framtiden är inte vår! ;)
/B
syntax 2019-08-23 09:13
Det gå alltid att dra ur sladden (på många sätt).