The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4841 / Att fota analogt på kvällen i sta'n!

Att gatufota på sta'n kvällar och nätter med det analoga är svårt! Jag hade faktiskt glömt hur svårt det var, men blev påmind i går kväll på Hornsgatan! Jag använde en M Leica med Tri-X och en 1,4-vidvinkel! Det låter ju bra! Men att stanna upp, sedan snabbt försöka hitta skärpan på någon och samtidig se om exponeringen verkar rimlig, det tar tid, flera sekunder! Och där står man och fibblar, och motivet börjar ana oråd och tittar upp och undrar vad jag håller på med!
Och med en 15/-dels sekund så blir inte läget så himla mycket bättre!

Med min Fuji X-E1 och en 18 mm hade jag kunnat ta många bilder under det här ögonblicket! Kameran hittar direkt skärpan och rätt exponering, jag behöver bara trycka på knappen! Det har hänt en hel del inom amatörfotografin! Så kan man nog säga utan att gå djupare in i ämnet! ;)

Så varför hålla på att fota analogt då, undrar nog någon!
Det finns saker som inte har några enkla svar!;)

Vad övrigt så va det kul och intressant på Tårtan i går, en liten redovisning har redan skett i en annan blogg! Tog några bilder med iPhonen! iPhonen e lätt att fota med, den sköter också sig själv! Som jag nästan sagt, det e lätt att vara amatörfotograf numera! ;)

Vi tittade såklart in till Gert på hemvägen! Gert hade ringt mig och berättat att han hade grejer att visa! I nyskick! :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2019-11-21 08:19 | Läst 715 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Låter,som en spännande utmaning. Att foto analogt i dåligt ljus. Men ställer stora krav på fotografiskt kunnande och kamerahantering. En kunskap, som kanske håller på att försvinna med kalkylatorns hjälp i kameran?/ Iphone vad är det?/NE
Hej,
Ja, det blir verkligen långsamhetens fotografi. För 60 år sedan visste vi inte om annat. Vi försökte att ta bilder men det blev mest miss.
Jag missade en amerikansk storpamp i boxningsvärlden i trappan till hotellet Frimis i Linköping i slutet på 50-talet. Det var på Ingemar Johanssons tid. Blixten hade lagt av och det blev till att plåta utan.
Gissa om jag fick på tafsen av sportchefen. Det hade blivit scoop med bild, å andra sidan va jag ende fotograf på plats. Ingen annan fick en bild. Hade jag haft en Leica hade jag satt den.
Det var tider det
Klapp
Bob
Blev helt ok med iPhonen, lägesrapport liksom. Fast första och sista tror jag inte är med den. Vore kul att vara med snart, länge sen jag var i Sthlm! Hälsningar/ Björn T
Svar från Benganbus 2019-11-21 18:33
Alla bilder e tagna med iPhone 5S faktiskt! :)
Nästan alla "produktbilder" som jag tar numera e tagna med iPhonen!
Med bra ljus och fast hand, så blir det ofta mycket bra!
Sedan när det e dåligt ljus, som ljuset inne på Tårtan, då kommer ofta "kornet" fram!
/B