The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4850 / Summicron with two white dots!

Vissa objektiv gillar jag bättre än andra! Det här är ett sådant objektiv! Och det är inte bara för att det är ett Leicaobjektiv, och ett bra sådant, utan för att det även är unikt! Den som ser litet noga på optiken, ser två vita prickar, eller Dots! ;) Den ena pricken verkar sitta rätt vid bländarinställningen, den andra sitter där varför då?

Jo det här är ett ihopsatt objektiv! Objektivhuvudet köpte jag på LP-Auktion för ett antal år sedan, avståndsfattningen hade jag fått några år tidigare! Så när Werner Schaden på LP-Foto satte ihop objektivet, efter konsultation med Leica, så blev bländarprickan sittandes litet till vänster på objektivet! Först tänkte jag att det här blir ett unikt objektiv! Så här satt bländarpricken på några objektiv av andra versionen av Summicron 35:an! Men efter samråd med Werner så bestämde vi att flytta det hela så det såg ut som på ett riktigt Summicron! Men jag ville ha originalpricken kvar, då blir objektivet ändå litet unikt!
Så jag gillar det här objektivet! Inte bara för att det är ett Leicaobjektiv, utan även för Werners experthjälp med objektivet!

/Bengan

Inlagt 2019-11-28 14:50 | Läst 1472 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej,
Snyggt det där.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2019-11-28 22:32
Tack för det Bob! :)
/B
och sända en tanke till Werner.