The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5017 / Det kanske räcker med den här lilla kameran, en Leica Standard från 1932!

Som sagt, en Leica Standard från 1932! I stort sett en filmkammare med optik och ingen avståndsmätare! Optiken är inte antireflexbehandlad, och som de flesta nog anar, så är optiken även litet repig! Men jag fuskade litet vid provfotograferingen med optiken, för jag använde en Leica med avståndsmätare! Att sätta avståndet rätt på nära håll e viktigt! Och filmen var Tri-X!

Här är det på nära håll, 1 meter! Men ändå, vad gäller den här optiken, så tycker jag den fungerar bra! Och som sagt, optiken är ju från 1932! Och här är det på full öppning, 3,5 och en 1/60-del!

.

Här en delförstoring, skärpa finns, men kornet på Tri-X tar över! Hur som helst, det är både kul, intressant och utmanande att fota så här, och det blir nog vad man kallar för Slow Photography! Om det nu är en nackdel att fota litet långsammare! ;)

Fler bilder kommer nog som e tagna med Elmar-optiken, men då fortsätter jag med en kamera med avståndsmätare! En Leica IIIf skulle nog passa bra som objektivhållare!

/Bengan

Inlagt 2020-04-25 19:40 | Läst 3895 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Men e nog lite knö..g å använda ;)
Skaplig bild på vacker kvinna med förskönande platina/NE
Hej,
Egentligen är det all kamera man behöver. Filmkammaren har allt nödvändigt och optiken kan man nästan inte få bättre idag. Dess konstruktion är helt enkelt genial. Sätt den på den bästa av digitalkameror och de flesta skulle va nöjda med bilden tekniskt sett.

Klapp
Bob
Mycket fint porträtt i härligt ljus! Och Elmar levererar fortfarande! Elmar är ju en klassisk objektivformel, nämligen en kopia av legendariska Zeiss Tessar. Zeiss' patent för en Tessar upphörde 1926 och andra tillverkare kopierade Tessaren under andra namn som Elmar och Skopar (Agfa). Kul att Du har en sådan som Du kan använda på en digital kamera. Mycket trevligare än en iPhone.