The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5050 / Några icke antireflexbehandlade bilder! :)

.

.

.

Ok, det här gick ju hyffsat! Nu har jag litet koll på kameran och hur den exponerar! Så nästa steg är att använda exponeringsmätare till alla bilder, och undvika motljus i mesta möjliga mån, samt använda en film med lägre ISO i solljus! Det här är en 400-film!

/Bengan

Inlagt 2020-05-23 15:45 | Läst 1797 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Nja, inte ska du väl "undvika motljus", när du nu har en glugg med den här karaktären! Visst, får man en sån där rökridå av motljus över större delen av bilden så blev det för mycket, men annars är dom här grejorna BÄTTRE i motljus än nya vassa gluggar. Se på bilden med Roffe, vad fin teckning det blir även i skuggorna på din frus kläder. Och Bengt-Åke är fullt igenkännbar på fikabilden, inte bara ett svart hål under mösskärmen. Ett nytt MC-behandlat objektiv hade inte alls klarat det lika bra. Men man får lära sig var gränsen går, och ligga nära den!

Själv har jag lagt undan mitt moderna Summicron 35 Asph till förmån för det äldsta 8-linsiga Summicron 35 V1, just av liknande skäl. Det har enkel antireflexbehandling, men ger mycket mer öppna skuggor och mindre strålkastarstuk än det nya, "vässade" gör.
Jag hade väntat mig lite mer slöja i det starka motljuset utomhus.
Intressant!
Tack / Janne
Du Bengan, varför har de svartvita bilderna tre olika toner?