The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5091 / I de lättkränktas land! Läsdag i dag om Sverige alltså! :)

Regndag blir ofta läsdag! Så jag började med DN till kaffet, fortsatte med F&F , Gödel, Jupiter-optik samt avslutade med David Eberhard! (Vi tog en promenad med Roffe då och då såklart)

.

Tycker det här e en intressant fråga? Kanske internet bidrar en del?

.

Det  här är avslutningen på en artikel i gårdagens-DN av Richard Swarts om de ungas solidaritet under Coronatider! Så bli inte gammal i Sverige! ;)

.

Se'n kollade jag i en burk där ett objektiv legat! Tack för objektivet Ronny!
De e den här gluggen jag testat! Helt ny optik liksom! Fast ändå gammal! :)

.

Intressant läsning även på baksidan av lappen! ;)

Ok, inte så mycket bilder idag, bara från iPhone, om det räknas som bilder!

Å i morgon måndag!
/Bengan

Ps. Vi planerar, vi som ställde ut i ABF-huset i Södertälje i februari alltså, att visa bilder i Gnesta lördagen den 25:e Juli! Som ett litet Gnesta-plank igen! Mer info kommer!

Inlagt 2020-07-05 22:01 | Läst 474 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Baksidan på lappen handlar om garantin på 24 månader. Framsidan är stämplad juni 1979 som utlämningsdatum, så garantin gick tyvärr ut för 39 år sedan :-) Fast priset på optien var bara 28 Rubel, vilket väl inte var så mycket mer i svenska kronor vid samma tid.

Garantisedeln säger också att fabriken ligger i staden Lytkarino i Moskvaregionen. Fabriken existerar alltjämt och gör fortfarande optiska produkter. http://wikimapia.org/38415/Lytkarino-Optical-Glass-Plant-LZOS

Och vad gäller Swartz krönika så har han helt rätt i att vi borde fundera på hur vi ser på äldre i Sverige. Tyvärr framför han kritiken på ett svepande och okunnigt sätt. Han generaliserar en hel generation ungas beteende. Hur konstruktivt är det om man vill uppnå respekt mellan genrationer? Swartz är tydligen inte heller medveten om att en "lockdown" i Sverige inte har lagstöd i fredstid. Hanteringen av coronakrisen och synen på äldre kan man säkert kritisera på många punkter, men jag tycker inte att Swartz bidrar på ett konstruktivt sätt med sin krönika.

Nu blev det både optik och politik. Men jag tror inte att du har något emot den blandningen i din blogg :-)

/F
Svar från Benganbus 2020-07-06 10:15
Tack för en mycket intressant och blandad kommentar!
Gillas! :)
/B
Swartz krönikor belyser ofta hur folk tänker i t ex Polen, Ungern, exJugoslavien, Tyskland där han bott stora delar av sitt liv. Bästa DN-skribenten då det gäller de långa perspektiven och människors sätt att tänka och deras värderingar.

Enligt World Values Survey är Sverige, allt som oftast världens modernaste land, bland de fem länder vars invånare har lägst aktning för äldre människor.

THIS is no country for old men.