The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5169 / De kanske inte e så illa som det verkar, eller? :)

Jag fotar ofta med äldre grejer, även digitala! Och för mig funkar det bra! När det gäller bildbehandling så är det till 95% i Photoshop 5.0.  Hittade uppgifter om PS 5.0 på en Museum-sida om Web Design på nätet, " May 1998, Adobe released Adobe Photoshop 5.0!  :)  Ok, Web Museum, tack för det! ;)

Ok, gamla grejer, men det funkar bra för mig det här med min gamla PS. Både att lägga ut bilder i bloggen och att skicka bildfiler till Crimson för att göra stora blanka kopior!  Men ändå, vad är det jag kanske missar med att använda så här gamla PS-grejer? Nå'n som vet?

Annars intet nytt på västfronten! Halva rullen HP5 Plus e exponerad efter 200 ISO! Det tar tid att fota analogt!

/Bengan

Ps. Brukar trösta mig med att det kanske e litet miljövänligt att behålla gamla grejer....?

Inlagt 2020-08-07 09:37 | Läst 996 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bengt.
Det funkar väl lika bra med vilket redigeringsprogram som helst. Bara de funkar med den fotoutrustningen en har och en är nöjd med resultatet. Att lära sig nytt om de verktyg en har är väl en del av resan?
Ha de gott.
Jerry
Det krävande är ju knappast själva bildredigeringen; som Jerry skriver så klarar alla vettiga programvaror det som behövs (och då menar jag inte överdrivna manipulationer utan "mörkrumsmässig" uppsnyggning av en bild).

Det som är riktigt jobbigt, och samtidigt nödvändigt när man börjar få ihop ett antal tiotusental bildfiler, det är sökbarheten! Och till min stora irritation (måste jag erkänna) slår inget jag provat Lightroom Classic på den punkten. Skulle mycket gärna säga "tack, adjö och dra åt h--vete med edra prenumerationer, Adobe". Men tyvärr har jag inte hittat något som klarar arkivhanteringen till närmelsevis lika bra.
Svar från Benganbus 2020-08-07 14:16
Ok, de e att hålla ordning och reda på bilderna som det handlar om! :)
/B