The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5310 / Ett bra grepp på M Leica är viktigt!

1962 gjorde jag ett grepp till min M Leica! Funkade bra!

.

Men numera finns det bättre grejer, och mycket snyggare grejer! Jag har fått testa ett snyggt grepp under en tid, och det funkade mycket bra!  :)

.

Jag va väl litet tveksam till tumgreppet, som sitter baktill här på kameran, trodde det skulle störa filmframmatningen! Men det va ytterst marginellt, och tumgreppet ger ett ännu bättre grepp på kameran! :) Jag har nu haft båda greppen på M Leican vid utefotandet en tid, och det känns mycket bra!  Så får det bli även framöver! :)

Här finns länk till den som gör grejerna!

/Bengan

Inlagt 2021-02-24 09:15 | Läst 754 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
ja visst fungerar det bra - även tumgreppet som jag köpte förra veckan
jag använder Q2 som tyvärr har filmfunktion, den slogs igång för lätt - tumgreppet gör att handen kommer ut åtminstone 1 cm från knappen nu - äntligen lugnt på den fronten
/inger
Blir lite konfunderad av sånt här.... Har aldrig saknat nåt extra grepp eller stöd på ett M-hus, vare sig analogt eller digitalt. Han, Oskar Barnack, visste vad han gjorde...

Däremot dessa små men överlastade kompakter som har knappar överallt (det blir som att hitta ett bra grepp på en igelkott...) kan behöva hjälp. Och denna förb - - e filmknapp, som Inger nämner: VARFÖR kan man aldrig välja bort eller definiera om just denna, den onödigaste och retfullaste knappen av alla?
Han är duktig Hans :)