The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5228 / I morgon framkallning! Eller kanske i övermorgon..! :)

Första rullen tagen med Jenaflex och Biotar! Fast blandat! Körde en halv rulle FP4 och en halv rulle HP5+! Framkallning kommer alltså! Å vi hade även tänkt pröva ett riktigt batteri till kameran idag, ett som verkade mer rätt än de ihopsatta knappbatterierna med ekernippel som jag har i kameran just nu! Så i med ett normalt 6 volt! Som inte funkade!? Så jag fortsätter med knappar och nippel! :)

Vad gäller fotograferingen så är det här en kvällskamera! På full öppning ser man ganska bra att ställa avståndet, men bländar man ner, som man måste göra när det tex e ljust ute, så blir mattskivan nästan svart! Man skulle ju kunna ställa med öppen bländare och se'n blända ner innan man trycker av! Men då det inte är någon klickbländare, så känner man inte bländarlägena! Så det e litet pyssel att fota!

.

Nästa utmaning skulle kunna bli den här! Den har ingen riktig mattskiva alls, utan prisman har bara en slipad plan yta undertill! Och nu ännu mycket mörkare på mattskivan, just genom bristen av fresnellins! :) Och absolut ingen exponeringshjälp!

Vän av ordning kanske undrar, varför hålla på så här?
För att det går! :)

Ha en bra natt!

/Bengan

Inlagt 2020-08-12 22:29 | Läst 894 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Precis! För att det går. :-)
Helt rätt! Varför skjuta upp något till morgondagen då det går lika bra att skljuta upp det till i övermorgon!
Ju dj*vligare, ju roligare.
Varför vända filmen avigt i en Bladare? - För att det går.
Det drabbade mig med första rullen i en Bladare, något snopen blev jag när filmen efter framkallning var blank, genomskinlig och fin. endast numreringen syntes.
Snart går man väl igång på bladfilm, svart skynke och magnesiumblixt också.