The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5247 / Viktig Fujiinformation! För den som vill! :)

Läser på Fotosidan om den nya Meyer-optiken! "Meyer Optik Görlitz Primoplan 75 mm f/1,9 II har i grunden samma optiska konstruktion som originalet från 1936 som konstruerades av Paul Schäfter. Den nya versionen uppges vara försiktigt modiferad av Dr. Wolf-Dieter Prenzel för att passa dagens högupplösta digitalkameror. Primoplan 75/1,9 II ger liksom originalet karaktäristisk bakgrundsoskärpa där oskärpecirklarna har tydligt markerade kanter".
Ok, så e det numera, man vill fota med gamla grejer, men vill gärna ha det litet, litet tillrättalagt i nykonstruktionen!

Fast då blir ändå frågan, varför inte försöka få tag på ett original av något slag? Och det finns andra original också! Som originalet här ovan! En icke antireflexbehandlad optik från 1930-talet, och sätter man den optiken på den lilla utmärkta Fuji X-E1, så får man ett 75 mm på ljusstyrkan 1,5! :) Optiken är för övrigt testad av Hasselblad! :)

.

Och så till något helt annat!

Och vad gäller Fuji, och sensorer, se här vad jag fann i senaste numret av Forskning & Framsteg!

Annars inte så mycket nytt i Gnesta! Jovisst, jag glömde! Vi har ju satt upp julbelysningen på balkongen! Nu får Bromma meddela privatflyget att det finns två inflygningsmärken mot Bromma i Gnesta! Vattentornet som vanligt, och en ny ljusanläggning 500 meter väster om vattentornet! :)

/Bengan

Inlagt 2020-12-01 12:31 | Läst 1086 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?