The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5302 / The Contax Kiev Club

För ett antal år sedan fanns i Stockholm en mycket eminent fotoklubb, Contax Kiev Club! Klubben hade möten i oordnade former på olika ställen! Här är en bild från Mötet i Gnesta! Från vänster är det jag själv, sedan Lars Wigren, Joakim Milder och Peter Hennig! För mig va det här även en kamerahistorieskola, jag fick sitta och lyssna och lärde mig mycket! En mycket intressant skola! Och sedan fotade jag även en del med Contax och Kiev såklart!  :)

Här är en intressant Contax Kiev-länk!

För er som inte känner till så mycket om Contax eller Kievkameran här kommer några bilder!

.

Slut för nu!
/Bengan

Inlagt 2021-02-16 20:35 | Läst 630 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Den första bilden var extra rolig att se! Du är dig lik men Peter har jag inte sett. Roligt att få ett ansikte också på honom, honom "pratar" jag ju med lite då och då. Dom andra känner jag inte alls. Fö känner tom jag igen Contaxen från 50-talets fotokataloger, hälsningar/ Björn
Vilken otroligt vacker kamera..
Kul att se jocke milder också. En riktigt bra jazzmusiker.
/ Bengt H.
Trevligt att se gänget! Och vackra kameror!
Rena Björnligan Bengan! Men kul hade vi.
Svar från Benganbus 2021-02-17 08:24
Och intressant va det! Tänker på när du förevisade Contax IV, misstänker att det är ytterst få i hela världen som sett den i verkligheten! :)
/B
syntax 2021-02-17 09:11
Ja, det var ju en höjdare även för mig!
Anledningen att man riskerade en transport fram och tillbaka Österrike/Stockholm av denna rätt ovärderliga prototypmekanism från 1930-talet, var att jag skulle djupundersöka den och avslöja dess funktioner och konstruktörernas tankegångar. Rätt smickrande faktiskt. Det var hyperintressant och landade i ett digert kompendium.
Den såldes sedermera till japan, och sedan har jag inte hört mer om saken. Kanske är den hos någon rik samlare som aldrig visar den.
Jag har också en äkta Kiev numera, fast nyuppdaterad och iordninggjord (dock inte för kyla som det verkar, he he) Men den har lite större negativ. Jag har en Contax IIa också, ärvd efter min far. Men en sån här småbilds.Kiev hade varit kul. Det står ju mina initialer på den, Knut Nils Erik Bergqvist (med spegelvänt N).