The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5303 / Test av en liten praktisk pryl till min M Leica

Jag e konservativ, inga nyheter är bra nyheter! :) Därför fotar jag med en analog Leica! ;) Har ju fotat med M leica sedan 1962! Men visst har jag några digitala kameror också, med ingen digital M Leica! Jag tycker inte att det blev så bra med den digitala M Leican! ;)
Nu tar det nog hus i helvete när jag tycker så, för Leica e som en religion! ;)

Hur som helst, så testar jag ett tumgrepp på min Leica M 4! Det är gode vännen Hans Meijner som bett mig att testa tumgreppet! Vi första provet på kameran så kändes det aningen konstigt! Ni vet ju också min inställning, inga nyheter osv, men efter att ha haft greppet på M Leican under någon dag så börjar jag tänka om,  de e nog inte så himla dumt det här! :)

.Normalt, eller hur man säger, så vilar min tumme i det litet öppna filmframmatningsgreppet, man håller ofta fast kamera i ett slags enhandshandgrepp med tummen inne i den litet öppna filmframdragningen! Med vad det innebär att hänga med tummen i framdragningen under ett antal år, det kan man nog fundera på! Filmframmatningen är ju till för att dra fram filmen, inte ha som tumgrepp, även om det verkar gå bra och känns bra!
Så att avlasta filmframdragningsarmen e nog ändå ganska smart i långa loppet!

Men det skall även gå lätt att dra fram filmen, över det här tumgreppet, och det funkar bra! Så vad säger en M Leicakonservativ?
Jag låter tumgreppet sitta kvar på min M4! :)

/Bengan

Inlagt 2021-02-17 13:30 | Läst 521 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,
Ja nu tar det hus i helv.....
Varje avvikelse från orginaldesign är av ondo och måste beivras å det starkaste. Det värsta är naturligtvis att sätta dit ett icke original Leica objektiv. Nästa är att använda en axelrem som inte designats av Leitz. Att sedan sätta på en massa icke Leica tillbehör är ju en direkt kritik till att kameran inte skulle vara fulländad vid tillverkning i fabriken.
Nu kommer detta att rapporteras till hemliga Leica polisen av en vän av ordningen.
Jag saknar Roffe
Bob
Svar från Benganbus 2021-02-17 16:00
Vet inte riktigt vad den här Leicafundamentalismen beror på! :) Men intressant är det! ;)

Vad gäller vår så saknade Roffe, så försöker vi gå vidare här i Gnesta! Vi försöker bibehålla en viss Rofferutin, att gå ut minst tre gånger om dagen, för det gjorde vi med Roffe och det gjorde oss gott! Och nyss så tyckte jag att jag hörde honom bakom mig i rummet.... men så kommer det nog att vara ett bra tag framöver...
/Bengan
syntax 2021-02-17 18:17
Men hallå....? Är fotografen licensierad? Är han original? Duger det med ett original??