The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5305 / The Graal of Kiev? :)

Jag blev ju "inlurad" i ett kamerasamlarämne för att antal år sedan! Mycket, mycket intressant måste jag säga så här med facit i hand! Ett ämne som senare blev Contax Kiev Club! Men i början fattade jag nästan ingenting, men efter några år tillsammans med de andra medlemmarna i klubben, så förstod även jag att den här kameran kunde vara litet intressant! Trots utseendet! Och den fungerar! Jag har provat att ta en rulle för några år sedan! Nu e jag litet mer försiktig med kameran när jag fattar vad det hela handlar om! ;)

Min fru tycker jag skall göra mig av med en del gammalt skräp i kameraväg, som tex den här kameran! Och behålla tex en M Leica, den tycker hon e snygg! Jag skall fundera på det, sa jag!

Tack för idag!
Slut för idag!

/Bengan

Inlagt 2021-02-21 15:04 | Läst 577 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Lyssna på din fru. Sälj av rasket och lägg pengarna på en trevlig resa nästa år och låt din fru bestämma resmålet.
Apropå fru, så är det kinesiska tecknet för lycka ett hus med en kvinna och en gris. Tecknet för bråk är ett hus med två kvinnor i.
Svar från Benganbus 2021-02-21 15:22
Tack för tips och råd! :)
/B
Genom att sälja Kieven blir det nog tyvärr inte så många kilometers resa med lokalbuss är jag rädd för... Men i och för sig en intressant kamera, jag har en kompis som hade både Contax och Kiev, så lite har jag petat på sådan här också, men fick aldrig den rätta gnistan.

Tommy S.
Sven Blomquist 2021-02-21 15:29
Bengt har ju huset fullt av fina gamla kameror och objektiv så lite längre resa är nog möjligt.
Svar från Benganbus 2021-02-21 15:38
Tommy! Det finns olika Kiev! ;) Det fick jag lära mig i Contax Kiev Club! ;)
B)
syntax 2021-02-21 22:53
Som Bengan säger - det är en mycket speciell Kiev. Det blir många mil med flyg.
Hej,
Den gluggen ser dyr ut. Kan det bli en resa till alperna med vandring sommar värme.

Håll ut
Bob
Svar från Benganbus 2021-02-21 16:16
Litet fakta om gluggen! Den va faktisk billig när jag köpte den! Nu står det så här om optiken på en samlarsida! :)

"Carl Zeiss Jena Sonnar 2/50mm lens, from the original parts assembled in the Soviet Union. Under initial name "ZK 2/50 mm" ("Sonnar Kransogorsk"). Very limited batch of these collapsible lenses released by KMZ in 1947. Focal length - 5 cm, aperture range f2 - f22. Focusing range from 1 m to infinity. Number of elements/groups: 6/3. Angular field - 45º. Kiev (Contax) mount. An earliest so far known lens has s/n #000021 1947 (private coll.)"

Och som vanligt i ett sådant här sammanhang, åren har gått, saker har gått sönder och kastats, så det finns få objektiv av den här typen kvar! Å det e bra för värdet! :)
/B