The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5316 / On The Road Again!

Jag har tummat på en Kiev från 1949 under några dagar och blev sugen på att ta några bilder med kameran! Man kan inte bara ha samlargrejerna stå i skåpet! ;) Men det blir med glasögon +1 för det finns ingen diopterinställning i sökaren! Men slutaren verkar i alla fall gå fint fortfarande, hoppas ridåbanden håller så jag slipper att byta! (Den här slutaren, med funktionsbeskrivning, skulle kräva en egen blogg! Vad sägs om att den korrigerar ridåspringan under accelerationen över filmrutan!)

.

Optiken e såklart Zeiss, fast maskerad i en rysk fattning! :)

Intressant och kul det här!

Allt för nu!
/Bengan

Inlagt 2021-03-05 19:30 | Läst 1141 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Glömm inte hängslen för säkerhets skull ;) trevlig helg!
Svar från Benganbus 2021-03-05 20:37
Inga hängslen, utan Sunny 16 all the way! :)
Ha en fin helg du med!
/B
Är drabbat av samma tveksamhet! har en 15 st veteraner som längtar efter sol och luft! Men vilken ska man väla? Vad är det som ska avgöra vilken kamera och inte minst vilken film ska nyttjas - samma velande var gång och inget blir gjort! Har bl a en Canon 600 (analog naturligtvis) en särdeles utmärkt representant från Canon och ligger stadigt i handen medan resten av kroppen rister. Det har sina sidor att vara "fotograf"
Men kul ska det vara - vargång!

Allt gott // henrik
syntax 2021-03-06 21:21
Jag har ett vitrinskåp med över 30 veteraner. Dessutom diverse undanstoppat i lådor och skåp.
Jag har för länge sedan gett upp alla tankar på att dom skall "luftas" enligt någon speciell ordning. Jag plåtar med den kamera som känns roligast för stunden. Det menar jag ändå anknyter bäst an till begreppet hobby. En hobbys enda egentliga berättigande är ju att jag skall ha kul.