The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5332 / The Madness Continue! ;)

Annan kamera, samma film! :)

Jag brukar ibland byta kamera i stället för att byta film! Alltså, jag har en film i en kamera och vill fortsätta att köra den filmen i en annan kamera! Fast egentligen handlar det om att jag börjar få slut på film, och då kollar jag i kameraskåpet och upptäcker jag en eller flera kameror med film! :) Och då e det bara att titta på räkneverket vad det står på, och sedan veva tillbaka filmen, med objektivlocket på för säkerhets skull, men låta startremsan stanna kvar utanför kassetten! Och sen sätta filmen i en annan kamera och dra fram till samma ruta, plus någon ruta till! Det här betyder ofta ett antal blindexponeringar med slutaren! Men inte på Contax/Kiev! Där går det att koppla bort slutaren och bara dra fram filmen till den önskade rutan och sedan koppla in slutaren! Bra va? :)

.

För övrig är det här en Kievkamera med en rysk och engelsk text i tillbehörsskon! Jag misstänker att den här kameran är för export! Och då tror jag att kameran blev extra funktionskontrollerad innan den släppdes ut från fabrik! Så tror i alla fall jag! :)

Som sagt, annan kamera, men samma film! :)
/Bengan

Inlagt 2021-03-20 14:17 | Läst 934 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,
Va 55 en bra årgång. Nyligen var det en 57 på eBay men den gick snabbt från Ryssland. 15 hundra spänn. Men jag får nog hålla mig till Canon. Men de är dubbelt så dyra.
Ha en fin lördag
Bob
Svar från Benganbus 2021-03-20 17:11
Svår fråga Bob! Det kan vara en helt Ok kamera, om nu ingen amatör har varit inne och "servat" kameran på fel sätt! 1947, 48 och 49:or, det är skåpkameror! :) Ha en fin lördag du med!
/B
syntax 2021-03-20 18:10
Låt nu snällt Bengan locka in dig på nya och fräscha galenskaper... :-D
Svar från Benganbus 2021-03-20 18:40
Å tack för din hjälp över Contax/Kiev stupet! ;) :)
/B