The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5407 / Jakten på oskärpan! ;)

Här borde det inte bli så skarpt! Icke antireflexbehandlat 1930-tal på Fuji X-E1! :)

Det här med att använda äldre "analog" optik verkar vara populärt! Även på digitalkameran! Nu e det som vanligt, det här användandet av analoga objektiv på  digitalkameran, är som ett loppspott i havet om man jämför med det normala digitala fotandet! Så va inte oroliga! ;)

Alltså, det finns nördar, och några av dom använder mycket gammal optik på sin kamera! Och dyr optik också! Men det syns att det är en äldre optik i alla fall på bilderna! Här är en länk till en sådan användare! På sista bilden visar han optiken på en M Leica, analog!
https://flashbackcamera.jp/photogallery/products/017683_leica_copy_hugo_meyer_kino-plasmat_2inch_f1-5_l/

Och vän av ordning kan väl såklart även undra, varför betala så mycket för så'n här optik, som ändå inte e riktigt skarp!
Svaret e nog, för att det går! :)

/Bengan

Inlagt 2021-06-14 20:46 | Läst 585 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej,
Det finns en del extremt dyra gluggar där ute. Men är det någon som plåtar med dem.
Det är nog fler som plåtar med billiga.
Igår plåtade en gubbe beachvolleyboll här i byn med en gammal Canon 85mm 1.8 glugg.
Nu tror jag att din glugg här är ganska dyr?
Ha en fin vecka
Bob
Svar från Benganbus 2021-06-14 22:12
Har suttit och titta på en del gluggar på nätet! Typ Meyer Plasmat och liknande! Hittat några fotografer i Fjärran Östern som visar upp sina objektiv OCH kameror! Inga dåliga grejer! Många är unika filmobjektiv som är konverterade till Leica M! Mycket snyggt konverterade! Sannolikt gjort av en skicklig verkstad!

Se'n har vi det där med bilderna, som dom också visar som är tagna med de här objektiven! Mycket blommor, djur, träd och natur! :)
Jag saknar porträtt och kvälls/nattbilder, nu när man har så fina, dyra och ljusstarka objektiv! ;)
B)
Jag behöver inte jaga oskärpa, den kommer av sig själv hela tiden! Det behövs inte ens ett dåligt objektiv, jag klarar det ändå!

Tittade på länken. Min reaktion: jaha. Jag saknar den finsmakarnerv som behövs. Bilden med korsningen, den ovanför texten ↓絞り開放 , var bra men det hade den varit även med modern optik.