The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5463 / Retrobilder och optik för retrobilder!

Det finns en hel del retro i fotografin numera! :) Mest vad gäller optik, och då även nytillverkad optik, som skall ge bilder med ett litet äldre utseende! Några kända tillverkare gör även optik med det äldre utseendet, men med modernare konstruktioner invändig! Då undrar jag vad man e ute efter? En optik att bara visa upp?
Men Ok, alla blir saliga på sin fason!

Här är i alla fall en bra retrooptik på M Leica! Optiken är en Sonnar, trots en mycket bra skärpa, så har den en del linsfel då man inte hade tillgång till antireflexbehandling på 1930-talet, utan måste göra en del kompromisser i den optiska konstruktionen! Men de här kompromisserna blir nog vad man idag eftersträvar i en sk. retrooptik, och man kan då säga "att objektivet har en tydlig personlighet!" :)

Så det här är nog ett mycket intressant retroobjektiv för den som vill!
Nackdelen e väl skärpan! ;)

/Bengan

Inlagt 2021-08-20 12:21 | Läst 1150 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
Vilket glas!
Hälsar
Bob
Retro-objektiv är för oss som inte är skrivbordsfotografer, för oss som inte betraktar på pixelnivå, för oss som skjuter jpeg direkt i kameran, mao för oss som kan nöja oss med begränsningar, brister eller som jag hellre kallar det karaktär. Man måste ha självförtroende, lära sig använda sina grejer och hantera dem rätt istället för att ständigt leta nästa och nästa och nästa. Undvika att hamna i nextopia.
Svar från Benganbus 2021-08-22 14:56
Håller helt med, och tror att det underlättar om man hållit på med fotografi ett tag! Och även e trygg sitt eget fotograferande! :)
/B