The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5498 / Att fota filmiskt! Analogt filmiskt alltså! ;)

Åter i verkligheten efter en något annorlunda verklighet på Fårö under en vecka! Fjärran från vimlets yra kan man nog säga! Men visst e det trevligt att bo inne i Visby också! Men då e man litet mera låst liksom! Men det började med att vi inte riktigt hittade fram till huset på Fårö! "Sväng in på vägen mot Raukarna, kör över fem färister, och efter den sista färisten, kör femhundra meter tills ni ser en blomma på en sten och en liten grön skylt! (Jotack, det va en liten skylt, c:a 3 x 5 cm!) Sedan in höger, följ de grusade hjulspåren några hundra meter och så är ni framme" 
Ok, vi hittade fram till huset innan mörkret föll! :) Och det här blev vår startpunkt för utflykter runt på Fårö! Det här va även sista veckan innan "stängningsdags" på Fårö!

Och som jag sagt tidigare, vad gäller kvällslivet i stugan, min mobil har vissa egenheter då den aldrig blivit uppdaterad, men vissa saker kan jag ändå göra med telefonen! Fortsätta att läsa Bo Gräslunds eminenta betraktelse om Beowulfeposet, (Som sagt, tack för den länken Christer Nilsson) och även hitta andra intressanta saker på nätet! Att tex blogga med telefonen är bara för det envise som har gett sig f-n på att det skall gå till slut! Så att lägga någon rad text och en bild i en blogg på Fotosidan det kan då ta en dryga timme, om det funkar!

Vad gäller annat, som i rubriken, att fota filmiskt! Det passar väl bra att prova att fota filmiskt efter ett besök på Fårö!
Ni vet säkert det här med Ingmar Bergman, Fårö och film! ;)

.

Så kanske det här kan vara något för analoga filmfotare? Kodak Double-X 5222! 
Jag tycker X 5222-filmen låter både spännande och intressant!

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Ni som vill veta litet mer om vår Skandinaviska historia, som engelsmännen verkar ha kapat, och även vad för bakgrund Tolkien använt för sin Sagan om Ringen,
så finns historien här!

Inlagt 2021-09-22 09:39 | Läst 629 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Låter härligt med fåröveckan..
Själv bodde jag 300 meter efter kyrkan, gult staket ;)
Dock inte på Fårö..
HaD/Gunte..
Svar från Benganbus 2021-09-22 10:55
Aha, då vet jag! Tack! :)
/B
Hur är servicen på ett ställe som heter Tati egentligen? :)
https://www.youtube.com/watch?v=iE3QROGW3Ew
Svar från Benganbus 2021-09-22 10:59
Blev litet besviken, de va utmärkt service, och mer än hyffsat käk!
Bla i menyn så fanns crepes med saffransglass, salmbär, grädde med madelspån!
Vad gäller tågscenen, så e den en av Tati's bästa! :)
/B