The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5502 / Brittsommar, önskekameran Leica, massor av elbilar och en del annat!

Idag va det en så'n där dag ni vet, i alla fall i Gnesta! Å då får man passa på! Vi tar ned markisen till vintern varje år och passar då även på att tvätta av den på ovansidan! Men då gäller torkväder och torkväder va det i går! Och så blev det även gräsklippning, förhoppningsvis den sista klippningen för i år, och en del annat i trädgården! Och vi tog en fika utomhus på verandan och gick sedan en runda i närområdet, då det va loppis på några lokalgator! Men det blev en tidig kväll efter den dagen! :)

.

Vad gäller önskekameran, så har jag nog visat den tidigare! Jag såg kameran första gången hos LP Foto på Rådmansgatan i Sockholm! I den första lilla butiken som LP hade på Rådmansgatan! Tror Oja hade butik där tidigare! Kameran stod i skylten och jag gick in och bad att få titta på den! En liten kompakt kamera med en spännande optik! (Den här kombinationen, Leica med Zeiss Sonnar 1,5:an var ett önskemål för de som hade råd till det redan på 1930-talet)
Och den här kameran på bilden fungerar utmärkt! :)

.

Och så till nutiden! Miljön, planeten och koldioxidutsläppen! Jag tror att vi själva tror att vi kan fortsätta att leva som förut, vi priviligierade alltså, bara vi köper nya elektriska grejer! Typ ny elbil! Eller kanske flera elbilar per hushåll är ännu bättre! ;) Men jag tror inte att det e den enda rätta vägen!
Jag tror vi även måste vända på steken också, och använda det vi redan har tillverkat, och att använda våra prylar en mycket längre tid! Och ransonera på mycket annat! Typ resor, prylar och övrig konsumtion osv!

Vi hade ju ransoneringskort på ett antal år sedan, så varför inte ha det nu? Med nåt likande  typ "utsläppsrätter" och en del annat som kan ransoneras! Med dagens teknik så går det här lätt att lösa, så låt den delen av mänskligheten som belastar planeten mest med sina utsläpp, typ överkonsumtion och bilplåttillverkning och liknande, låt dom få ransoneringskort! (Dom, de e tyvärr vi det)

Men det här e känsliga politiska frågor, som måste diskuteras i långbänkar,
å så e det ju val snart! Så lycka till!
Och jag tror tyvärr också, att miljöproblemen måste komma närmare oss, och oftare, innan vi riktigt fattar allvaret!
Å då undrar jag om det kanske redan e försent!

Men tills dess, njut av den härliga sensommaren!  :)

/Bengan

Inlagt 2021-09-27 07:34 | Läst 1028 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det här är min önskekamera! En klimatanpassad digitalkamera med mycket analog känsla. Köper jag den så blir det klimatsmart det vill säga begagnat: https://us.leica-camera.com/Photography/Leica-M/Leica-M10-D
Jag har också köpt en Leica hos LP foto på Rådmansgatan. Leica III C med Elmar 50mm 2,8 ( så det så )/ NE
Känsliga politiska frågor? Jomen´visst!
För en riktigt effektiv miljöpolitik krävs det sådana inskränkningar på det personliga planet - att exempelvis varmvattnet bara kommer ibland, varor snabbt tar slut i på affärernas hyllor (som i dåvarande Sovjetunionen), med mera liknande, att det inte kommer att fungera. Om någon försöker införa den sortens drakoniska politik, så blir det partiet bortröstat med en gång. Det går alltså inte att få ett demokratiskt stöd för riktigt adekvata åtgärder - för att folk drabbas för hårt.
Gamle TV- meteorologen Per Holmgren, numera EU-politiker för MP, sade detta lite för tydligt i TV före ett tag seden – det vill säga att en effektiv miljöpolitik inte är förenlig med nuvarande demokratiska former, utan att man nog måste förändra detta. Han fick pudla så att dammet rykte... :-)
Knepigt med sanningen ibland.