The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5355 / Det är för mycket ordentlighet och präktighet i fotografin! ;)

Spännande fotografer tar ofta udda bilder och ovanliga bilder som då ofta blir spännande bilder! Jag tycker det är synd att så många fotografer stannar i säkerheten och ordentligheten eller tar det säkra före det osäkra och tar mest säkra och ordentliga bilder! ;) Mao, man stannar kvar i sin bekvämlighetsbubbla, som det heter numera, för den bubblan ger även mest gillanden på nätet! :)

Å vad e det för fel med det då? Det är absolut inget fel, det beror bara på vad man e ute efter i sin fotografi! ;)

/Bengan

Ps. Bilden här ovan har inget med texten att göra utan är bara ett sk. höftskott taget i en svunnen tid! (För övrigt va det nog inte tillåtet att fotografera i den här spelhallen, men jag frågade inte)

Inlagt 2021-04-08 07:57 | Läst 458 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bengt,
Det är ju inte så viktigt att vara udda i vårt land.
Det är ofta ”galningarna” som kommer med de vilda och unika idéerna och också bilderna. Det gäller också inom vetenskapen.
Ha en fin dag
Bob
Den här bilden är härligt daterad och har ett tydligt punctum i spelet mellan sorgband och den förväntansfulla minen han har framför spelbordet. Får man gissa att ett litet arv förväntas växa vid rouletten?
Det är svårt att ta de där riktigt bra bilderna och det ligger väl mycket i det att man i bästa fall lyckas ta ett par stycken varje år.
/Gunnar S
Har sett bilden förr. Den tog tag från början och blir bara bättre för varje titt.

För första gången såg jag nu svartklädda armen nere t h! Den syns inte då man bara tittar på tjejen, tjejens handskar, undrar vad hon håller på med, tittar på mannens min, hans väst, slips och sorgband.
Jag tar nog fasta på meningen: "...det beror bara på vad man är ute efter i sin fotografi!"
Jag för min del har huvudsakligen sysslat med en reportagemässig dokumentär fotografi rörande mina egna omständigheter och företeelser i närheten. Nu på gamla dagar har jag en utomordentlig stor glädje av att jag gjorde just så. Bilder som jag tog för att dom skulle vara intressanta av egen kraft, som solitärer så att säga, tycker jag numera för det mesta är ointressanta. Trots att dom kan vara bra som bilder betraktat, har dom blivit obsoleta.
Hej Bengt,
Man var på ett sätt "modigare" I ungdomen. Men framförallt, så sprang fortare 😁👍
Men å andra sidan, så känner jag att jag utvidgat min komforten rejält.
Men om det gör en till en spännande fotograf - de vete f-n
// Conny
2021-04-09 21:51   Bengt Fredén, fotograf
Hej Bengan,
Detta är en av dina bilder som jag verkligen gillar! Har den i vykorts-storlek i sovrummet. Den har en mystisk aura omkring sig, och det där frusna ögonblicket. Visst är det rouletten på Gröna Lund i tidigt 60-tal?

Allt gott till dig, Bengt F ;-)