The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5532 / Funkar fortfarande bra!

Å så e det e höst, det kan man väl kortfattat lägga till! Och så framkallade jag film i går igen, på ungefär samma sätt som jag gjort i nästan sextio år! Funkar bra! Någon har väl undrat över det här med Yes i sista badet, och inget avbrytbad mellan framkallning och fix! Och att jag inte har så bra koll när framkallaren blir för gammal! Men som sagt, det här funkar bra för mig och har funkat bra,  har inte sett något konstigt på negativen efter nästan sextio år! Så då e det väl bara å fortsätta! Vad gäller bilderna, så tränade jag boxning och fotade boxningsträning redan 1964! Usch och fy! ;)
Men de här bilderna e från 2000-talet! Hammarby Boxning! Contax G2 tror jag!

.


Å jag e väl inte så himla uppdaterad vad gäller den efterföljande digitala tekniken heller! Skannern jag har den e femton år gammal, Photoshop jag använder är version 5.0 och digitalkamerorna ligger väl ungefär i samma årtal, typ Fuji X-E1! ;)

Men en fördel e att det har blivit mycket lättare att fota analogt med hjälp av skanner och Photoshop! Man kan pricka bort damm i PS! Damm på negativen va en plåga förr!

Å i dag Tårtan!
Vet inte hur länge vi har fotofikat på Tårtan? Nå'n som vet?

/Bengan

Inlagt 2021-10-20 07:47 | Läst 1032 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vad gäller teknik var nog det mesta färdiguppdaterat för tio år sedan. Det är nog bättre att bli en ”mästare” på de grejer man har än att hela tiden sträva efter nya. Man ska inte glömma att en bild är en bild ; -). Snygg bild föresten./Gunnar S