The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5585 // Reflektioner!


"Reflektion kan hjälpa oss att se hur vårt tänkande om samma fenomen förändras över tid. Reflektion kan vara ett medel för att utveckla professionen och en brygga mellan våra tidiga erfarenheter och vår vilja att utveckla dessa. Genom reflektion blir erfarenheter till kunskap där samband mellan orsak och verkan blir synliga. Detta kan leda till ett mer medvetet handlande"

Jag hittade en bild på en telemarksåkare! Det är en kompis som åker! Stilen och tekniken är för en trettio år sedan! Man hade en fjällskida med stålkanter, med tåbindning och en grövre fjällpjäxa! Se även snölåsen! Mao, man kunde gå på tur med den här utrustningen också! De va själva vitsen! Det var en slags kombinationsutrustning! Jag tycker han åker vackert också!

Sedan kom "utvecklingen"!  Man hade börjat göra Telemarkspjäxor som Slalompjäxor! Skidorna blev mer lika en slalomskida och då gick det bättre att åka snabbt i en preparerad pist! Och så till slut så kom carvingskidor till telemark också med styva och höga pjäxor av plast!
Att gå på tur me den här nya och utvecklade utrustningen det va inte så lätt! Det va inte meningen heller! Telemarksåkning hade blivit en arenasport! Man åker i pisten för att synas!  Men visst kunde man ge sig utanför pisterna med den här utrustningen, det finns ju helikopter! ;)

Vad gäller att konsumera i den svarta veckan! Jag tolkar såklart det här svarta på ett negativt sätt! Negativt vad gäller planeten! Vi va på Viksängen i Södertälje och handlade böcker och ljusstakar i går! Sekond hand! Det känns bra, i alla fall på ett litet sätt! Inga nytillverkade grejer alltså, och pengarna går till välgörenhet! Här kommer några bilder från en av böckerna!

.

Idag fick jag även säsongsinfluensasprutan! Bra även det! För övrigt så va det en del fredagsgöromål! Så e det nog för de flesta på fredagar! Handla, städa litet, åka till Systemet, åka å kasta tomglas, tidningar och förpackningar samt bära in pellets! Nåja, bära in pellets kanske inte e så himla vanligt! ;)

Den andra halvan av familjen arbetar! Jobbar man inom vården så finns det jobb även som pensionär! Det e litet rörigt i vården just nu, det e nog det minsta man kan säga! Och inte blir det till någon hjälp av att några inte vill vaccinera sig!
Så det e en himla tur att man inte står i någon operationskö! Så litet tur har man nog!

Och inga analog bilder tagna i dag!
Men jag tror det går bra ändå! :)

Ha nu en fin fredag ni med!
/Bengan

Ps. Jag funderar på hur jag skall göra med Tårtan efter jul! Jag åker Pendeltåg in till Tårtan med ett byte av tåg! Det ena tåget går inte så ofta heller! Det börjar kännas litet segt med det här åkandet efter ett antal år! Så vi får se!

Inlagt 2021-11-26 16:46 | Läst 509 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Verkar som du hittat en intressant bok (igen)... Egentligen borde man väl åka till Viksängen dan INNAN fotofikat och plocka godbitar innan du hunnit dit.... ;-). Men då blir man väl portad på alla dina begivenheter sen.

Förstår iofs att du tycker det är jobbigt att åka tåg till Tårtan, men det har varit och är en samlingspunkt för många av oss. Du får väl tänka igenom det hela och återkomma! Hoppas i alla fall på nån form av fortsättning. Viksängen var väldigt trevligt, men det ÄR jobbigt att köra bil dit från Vällingby!
Svar från Benganbus 2021-11-28 10:21
Vi får se hur det blir, man kanske kan träffas en gång i månaden?
Eller så kan de som vill träffas var fjortonde dag! Jag behöver ju inte vara med!
Som sagt, inget är för evigt, och vi får se! :)
/B
Telemarksåkning som arenasport? Intressant tanke men jag förstår den fullt ut. Snygg bild dessutom, med mycket tidsmarkering.
Den 15 december är det min bestämda avsikt att närvara vid en tårta-session :-)
/Gunnar S
Svar från Benganbus 2021-11-28 10:24
Vad gäller arenor, det är ofta inte själva resan som är viktig, utan att få visa upp att man gör det hela! ;)

Tycker din bestämda avsikt känns trevligt!
Vi se's!
/B