The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5586 // Reklam liksom!

Sitter och Läser DN på nätet på söndagsmorgonen (för pappers-DN har inte kommit än) och ser en del reklam i tidningen och undrar varför man gör en viss typ av reklam? Och hittar en sannolik förklaring till det i Forskning & Framsteg!
"Den vanligaste reklamen i dag är en bild av en människa, gärna attraktiv,  som visas tillsammans med ett varumärke, ett företag eller en produkt! Men fungerar detta verkligen? Inte är väl den rationella nutidsmänniskan så lättledd? Forskningen om reklameffekter visar att visuell samexponering i reklamen faktiskt fungerar. I typfallet visas alltså en produkt upp tillsammans med en anonym, attraktiv person, och det påstås inget om denna människa och hon eller han säger ingenting om sig själv eller om produkten. Hon eller han finns bara med på bild - som en stum skyltdocka". 

https://fof.se/tidning/2006/8/artikel/i-huvudet-pa-konsumenten

Annars rätt lugnt vid fikabordet i väntan på den riktiga DN! ;)

I går va det middag med släkten och senare på kvällen en promenad som vanligt! Fotade några bilder med Contax G2 och 28 mm! Analogt alltså! Kanske inte den bästa utrustningen för kvällsfoto, med jag tycker den här utrustningen är intressant, spännande och utmanande!

Nog för nu, för jag tror jag hörde tidningsbilen! :)

/Bengan

Inlagt 2021-11-28 07:37 | Läst 1111 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver