The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5613 // Det sociala arvet i fotografin, det kommer vi aldrigt helt ifrån!

Alla har vi en inneboende bakgrund på olika sätt! Det gör att vi uppfattar och tycker om saker, som tex bilder i vår fotografi! Man kan även kalla den här bakgrunden i oss för programmering i ett modern språkbruk! (Förr sa man uppfostran och samhällspåverkan) Alltså, vi växer ju upp i en miljö, där det finns föräldrar, på gott och ont, skola, samhälle, kompisar, tidningar, böcker,, sociala medier osv, och då blir det såklart värderingar som vi får i oss och sannolikt sedan finns med oss i resten av livet, tex vad som e rätt och fel och vad är sunt förnuft!

Och vad blir det av det här då, jo om man skall hårddra det hela, så blir det ändå ett ganska likartat tänk, om man nu lever i en likartad kultur! :) Å då vad gäller vår fotografi, så låter nog det här inte så himla lovande! ;) Alla kommer att tycka ganska lika! Gilla lika saker! Eller bara vara marginellt olika, även om man tycker att man e väldigt olika! Självbild liksom! ;)

Ok, vad göra åt det här då, om man nu vill göra något! Någon påstår att man måste försöka kliva ur sin komfortzon för att det skall kunna bli litet ovanliga och kanske "bättre" bilder! (Vad man nu menar med bättre bilder) Nå'n kanske måste förklara det hela närmare vad det menas med att gå ur sin konfortzonen? Åka till Mars eller vadå? Eller hur djupt ned i kaninhålet man ev. skulle behöva att dyka?  ;) Ni vet Alice i Underlandet!

Men vän av ordning kanske nu säger, varför hålla på och hitta en annan väg, för jag e fullt nöjd med min nuvarande väg! Vad är problemet?
Ok, det är väl mycket bra att vara nöjd där man är! Det är nog få förunnat! :)

Men nu finns det dom som inte e riktigt nöjda ändå, eller kanske otåliga, eller nyfikna! För dom tycker det händer inget i grunden liksom! Man kommer ingen vart med sina bilder! Tekniskt så e man på planen, men det finns annat i fotografi än teknik! Även om man får gillanden på Fejan! För bara gillanden ger inga bra svar! Så vad gör man åt det här? Om man nu vill göra något åt det såklart! :) Bra och intressant fråga va! :)

Idag har jag i alla fall en plan vad gäller en bild! Skall försöka plåta ut filmen i min Contax G2! Tror det e bara fem bilder kvar! Så jag kan framkalla filmen i kväll! För jag tror jag har en bra bild på just den rullen! En litet udda bild! Bilden e nog aningen underlig också! Vad jag minns i alla fall! Udda grejer de gillar jag!
Men inte för udda såklart, utan bara så där lagom udda, så man måste titta litet mer noga för att se det udda! Så vi får se!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2021-12-22 08:26 | Läst 811 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det där med komfortzon ----- Å ena sidan kan det nog vara bra att kliva utanför den emellanåt. Inte åka till Mars utan försöka hitta nån annan stämning hemmavid. att lära sig titta på ett lite annat sätt. Å andra sidan brukar det ses som en styrka att ha ett eget, igenkänneligt bildspråk. Ska man odla det är det nog bäst att hålla sig inom sin komfortzon.

Förresten tror jag att bilden år LITE utanför din komfortzon --- den är i färg ---- men kontrasten mellan välmålade damen och bakgrunden med gångjärn och utrymningsskylt skaver på vad jag uppfattar på Benganvis.
Jag och nog flera med mej, ser fram emot din udda bild!
Kan det kanske bli herr Björkboms julklapp till oss alla ?
//Conny
Svar från Benganbus 2021-12-22 12:45
När man tar bilden, så tycker man ofta, vilken bild det här kan bli!
Sedan efter framkallningen, så kan det i stället bli, va, blev det inte mer!
Så vi får se! :)
/B
connyM 2021-12-22 13:21
Jag är som ett barn, jag tror och hoppas att tomten har det jag vill ha...😁
// Conny
Intressant och tankeväckande. Här fordras en läsrunda till. Många grejer på samma gång.
/Gunnar S