The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5142 / Ska det vara så himla svårt? ;)

För en gång för länge sedan i teknikens barndom visades en digital filmrulle för en analog kamera! Men det verkade bara var en prototyp! Nu ett antal år senare i en skenade teknikutveckling så bör det här inte vara något större tekniskt problem att göra en så'n här filmrulle! Och det finns ett stort antal analoga kameror kvar i världen! Intressant fråga va? :)

/Bengan

Inlagt 2020-08-24 09:38 | Läst 1498 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Jag håller med dig. Det borde finnas redan, med tekniken för nanoelektronik enheter. De borde få plats i en filmkassett.
Fin Canon du har där. Vad har den för nummer? Gluggen är också fin, och har ett högt nummer för Type 1. Enligt Peter Kitchingman boken. Borde rapporteras till honom. Den typen finns också i svart.
Klapp
Bob
Det går att bygga om Leica M3 till en digitalkamera med småbilds- eller APS-C- sensor, och det skulle nog gå lika bra att bygga om en Canon P. Men det krävs en del kunskap i finmekanik och elektronik för att lyckas. Om jag hade kunskapen hade jag nog satsat på att bygga om min Leica M4-2 med sensorn från Sony A7rII som gör sig riktigt bra ihop med Leicaobjektiv: https://frankencamera.wordpress.com/2020/01/27/leica-m3-digital-conversion-kit/
/Mikael
Cristal 2020-08-24 11:53
OMG!!!! Vilket jobb men riktigt coolt!!! :)
Ja, det ÄR faktiskt rätt svårt, främst för att man inte vet hur ljuset faller in mot sensorn för alla gamla gluggar som kan tänkas åtfölja en analog systemkamera.

Det är ju därför som få andra digitalkameror fungerar något vidare med Leicas vidvinklar via adapter. Leica själva har ju hyfsad koll på vad man gjort för gluggar, och har en specialsensor plus digitala korrektioner via kod på fattningarna (och inte ens det blir alltid helt perfekt).

Sen var väl toleranserna lite större på filmtiden, så risken vore stor att produkten råkade i vanrykte när folk köpte den till diverse gamla hus i m e m inslitet skick och sen klagade på Internet över resultaten...

Och så är det ju detta att få "filmrullen" att kommunicera med en massa olika helmekaniska kameror. Blixtsynkkontakten, möjligen, men hur dra sladden ut från kassetthuset till den på ett "modelloberoende" sätt?
Svar från Benganbus 2020-08-24 13:13
Se möjligheterna Per! :) Och digitalkassetten tar man ut ur kameran mär man "tankar ur bilder"! Å så skall det ju bara vara en känslighet på "rullen"!
/B

Ps. Å det räcker ju om den bara funkar på Leica M6! :)
Ja, en sån enhet vore fint att ha. Och borde inte vara helt omöjlig att åstadkomma. Kan man nedlåta sig till att gå med på lite mjukvara som rättar till olika objektivs egenheter vore det kalas. Antagligen finns det en lite större köpgrupp än vad man kanske tror.
/Gunnar S
Svar från Benganbus 2020-08-24 17:46
Det måste nog vara någon utomstående tillverkare som inte tillverkar kameror för det här! Typ företag i kina!
/B