The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5644 // Om Fotografi och om vad som gör en bra bild! (Kurt Bergengren)


Börjar med några rader från en intervju med Kurt Bergengren ur hans bok Fotografera är nödvändigt.  "Vad karakteriserar ett fotografi som du tycker är bra? "
"- Det som avgör om en bild håller kvar blicken och fastnar i minnet är och förblir, att ett väsentligt innehåll har fått en skärpt form."

Sitter och tittar på bilder och hittar bilden här ovan! Jag funderar nu inte så mycket på formen utan mera var bilden är tagen! Det här är en av de få bilder som jag har svårt att placera! Men jag tror, eller rättare sagt känner, att bilden är tagen mot huset där Birger Jarlspassagens ingång är från Smålandsgatan i Stockholm!

Så tror jag i alla fall just nu!

/Bengan

Ps. I morgon fotofika på Café Tratten i Södertälje! Från 13.00 c:a! :)

Inlagt 2021-12-29 19:21 | Läst 1634 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
När jag hittar såna bilder bland mina negativ så kollar jag bilderna före och efter. Då brukar jag förstå var ungefär bilden är tagen...
Jag tycker att endast betraktaren avgör om bilden är bra! En proffstyckare kan tycka vad han vill! En bild kan "ligga till sig" som ett gott vin och blir bra i framtiden, om den betraktas med nya ögon. Det finns många exempel på det.
Sean Sibelius sa en gång "att ännu så länge har man inte rest en staty över en kritiker!" Gott Nytt År!
Sned bild, men rak salong ;)
Jag tycker att bilden är bra, ett fint tidsdokument dessutom.
Men jag hade nog skurit bort det svarta i nederkant (men det är kanske bara lite av negativet som kommit med i skanning?).