The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5745 // Å nu blir det reklamblogg för ett djävla liv! Om Bodil Malmsten!

I kväll 20.00 kommer en dokumentär om Bodil Malmsten i SvT2, (ni kan se den redan nu i SvT Play) Och för att göra inspelningen tidsenlig så fick "Rörmakaren i Gnesta" hjälpa till! Bakgrunden är att man behövde några riktiga radioapparater till inspelningen, ni vet radioapparater med ett grönt öga! Radiotjänst, eller vad dom heter numera, letade i sitt lager, men hittade inga fungerade radioapparater! Då gick frågan till Tekniska Museet men dom får inte låna ut museiföremål! Men en tekniker på tekniska gav ett tips, "Det finns en snubbe i Gnesta som säkert kan fixa det här!" Och så åkte hela inspelningsgänget till Gustafsvik i Gnesta!
Och för att göra en lång historia kort, så när ni ser dokumentären om Bodil Malmsten, då e en del av den filmad på Gustafsvik i Gnesta!

Vi va förresten på Gustafsvik och fikade i dag! Vi gick längs Västra Storgatan, för det borde vara ofarligt att gå där i dag! Långfredagsstängt!
Men icke, så det va bara å gå in och fika på Gustafsvik, och när vi satt där så kom Peter och berättade hela Bodil Malmstenshistorien!
/Bengan

Ps. Peter kallas ju för "rörmakaren" numera, för han kan reparera äldre radioapparater innehållande radiorör!

Inlagt 2022-04-15 14:58 | Läst 1184 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var tider den när radio/tv killen kom hem med en väska full med rör. Minns inte priserna men några spänn blev det väl.
HaD/Gunte..
Fin film och väldigt många fina bilder. Dessutom, flimrar inte en radioapparat av märket Nornan förbi. ”Karossen” byggd på Tobo skidfabrik. De var bra på att limma trä där. Har en Nornan nere i källarförrådet.
/Gunnar S