The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5169 / De e mycket "hands on" just nu vad gäller Sony A7c! :)

Och har bara hittat en fritänkare i det här hands-on gänget som pratar om andra objektiv än Sonys att kunna ha på en Sony A7c! ;)  Men så e det nog när en ny kamera presenteras! Alla hänger på! Tunnelseende liksom!  ;)

Men hur som helst, jag tycker i alla fall att Sony A7c e en intressant kamera! Jag har ju använt piratoptik, typ Zeiss och Leitz, på min Fuji X-E1 under några år! Från 2015 i alla fall, och det har funkat mycket bra! Det enda, som kanske skulle varit kul att ha, de va en sensor i fullformat! Å nu finns den!

Å vad gäller fullformatare för övrigt, så tyckte jag M Leica va litet för dyr och Sonys andra kameror typ A7II inte såg ut som en riktig kamera skall göra! För mycket spegelreflexstuk! ;)

Å så kom Sony A7c! En liten mätsökarliknande kamera med fullformat!
Jobbigt det här! ;)

Så jag skall fundera litet om behovet e så himla stort med en sensor i fullformat!
Man vet aldrig! :)

/Bengan

Inlagt 2020-09-16 21:31 | Läst 670 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Film är det enda fullformat man behöver.
Svar från Benganbus 2020-09-17 12:58
Jag vet Thomas, men man måste låta den nya tekniken få en chans! :)
/B
Tänk på att din Fuji kanske inte alls har lika tjockt sensorglas som Sonys kameror, plus att sensorn är betydligt mindre. Så att vissa objektiv funkar bra på Fujin (och på film) betyder inte nödvändigtvis att de gör det på en Sony.

Sen skulle jag personligen vilja flukta i sökaren innan köp. Ska man fokusera manuellt så är det nog inte jätteroligt med så erbarmligt sketen storlek som siffrorna anger, om det stämmer.

Gillar man manuella objektiv så finns faktiskt en hel drös som är anpassade till Sonys sensorer, numera. Voigtländer, Zeiss (Loxia), 7artisans, Mitakon, med flera... Klart det kostar mer än beggade klassiker, men känslan är densamma eller bättre. Och optiskt oftast avsevärt bättre då de är anpassade för den tjocka glasplattan framför sensorn.
Svar från Benganbus 2020-09-17 12:57
Tack för synpunkter Martin! Skall kolla kameran när den värsta nyhetsstormen lagt sig, och då försöka provfota med några av mina objektiv! :)
/B
martinot 2020-09-20 16:00
Håller med min namne.

M-objektiv är optimerade och används bäst på M-kameror.

Både med fokusering (föredrar RF för MF-objektiv), men även att dess branta strålgångar passar de tunna sensorpakten hos Leica. Sony är ofta bland de absolut sämsta kameror man kan använda för M-optik (dina Zeiss kommer troligen inte alls ge lika fina resultat).

Sony har numera ett jättefint utbud av många bra original ”nativt”-objektiv, och som kan konkurrera mycket bra i en hel del fall med objektiv från Leica. Finns som Martin är inne på, även många bra tredjepartsobektiv för FE-mount som är riktigt trevliga.

För Sony; kör med FE-objektiv optimerade för Sonys spegellösa kameror.

För Leica; kör främst med en M-kamera som är optimerad för Leicas olika M-objektiv.

Bengt;

Denna A7C kostar ändå hela 22 papp! För ca 27 papp kan du få ett jättefint exemplar av en Leica M 240 eller MP 240.

Skall du ändå ut med så mycket pengar (som det ändå tyvärr handlar om för småbildskameror nu förtiden), så snåla inte in på de sista 4-5 tusenlapparna.

Du vet själv innerst inne att det är en riktig Leica småbildskamera som passar dig och dina M-objektiv bäst.