The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5838 / Rastblogg med Roland Barthes och Contax G2!

Fotat med Contax G2

Fick en rast nyss och då passar jag på med en blogg! För övrigt va dagen ungefär som vanligt! Upp vid sjutiden för kaffe och en Saltåfruktbrödsmacka! (Nu e det såklart inte Saltåbröd varja dag) Och läsning av DN och SN! Se'n ut med Roffe, och väl hemma litet husfix, och sedan ut nästa runda, nu med Roffe och Matte! :) Och så hem för att baka! Nåja, jag sköter knådningen och så'nt! Det viktiga sköter den som kan! Recept och arbetsledning! Och nu har jag fått en liten rast på dryga 30 minuter! Den knådade degen skall jäsa!

Läste nyss litet ur, "Flickan i vinterträdgården", av Roland Barthes, ni vet han med Punktum! Han har ju även skrivit "Det ljusa rummet, tankar om fotografiet!"  Mycket intressant läsning för en fotograf! Tycker jag i alla fall!

.



Fotade idag igen med Contax G2, som nu fått nya batterier! Tycker det va litet fegt av Zeiss och Kyocera att inte göra något digitalt av det här konceptet! Fast problemet kanske va det begränsade objektivurvalet med den egna fattningen! I dag är det stor valfrihet som gäller i alla lägen! ;) Typ många olika objektiv måste finnas till varje kameramodell! Stackars Strömholm! Det här speglar nog resten av samhället såklart! Många olika apotek att välja på, många olika skolor, många olika vårdinrättningar (Om man inte bor på landet såklart) och massor av olika fonder, och massor av förvaltare för att dom skall få en bra pension dom med osv, osv! ;) :)

Men Ok, vad gäller vårt ämne, fotografi, så inte vet jag om jag blir bättre i fotografi av att ha många objektiv att välja på! Man jag e i alla fall sysselsatt! ;)
De e kanske det som e meningen! Osysselsatta kan börja tänka för mycket, och då kanske dom tänker fel också! Farligt! ;)

Nog för nu! Rasten e slut! Arbete väntar i köket!
Sedan förhoppningsvis nybakta bullar till eftermiddagskaffet! :)

/Bengan

Ps.

Inlagt 2020-11-23 15:51 | Läst 1161 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Du har ju både många objektiv och kameror.... Du måste väl lägga en hel del tid på att välja?!
Svar från Benganbus 2020-11-23 16:27
Objektivskåpet e låst, och jag har inte nyckeln! ;) Nåja det är som du säger, det största problemet brukar nog uppstå vid en resa! Det blir en tagelskjorteträning varje gång! Sista hårda valet va till Spanien för två år sedan! Och jag klarade mig med en FujiX100! Och det var en äldre modell! :)
/B
själv har jag bakat ihop en fotobok om SSAB ;) ha en trevlig kväller :)
ps, skalleper på bild 1 körde analogt den dagen med :)
Svar från Benganbus 2020-11-23 18:42
Fint bakat av dig! Respekt!
Ha e trevlig kväll du med!
/B
Ps. Hårda grabbar körde analogt den da'n! ;)
Det doftar kanel ända hit. :-)
Ett urval av Roland Barthes essayer borde vara om inte obligatoriskt så åtminstone rekommenderat för fotografer. ( En lite lustig grej är att Barthes skrivit en del utifrån August Sanders bilder, Så även John Berger och Susan Sontag, två andra som lirar i samma sammanhang. Han måste vara tacksam att skriva om den där Sanders.)
/Gunnar S